ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Καλαματιανή Πώλα Ρούπα σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη στα χέρια της ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

0

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη των “Πυρήνων της Φωτιάς” συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, μαζί με μια 25χρονη που την υπέθαλπε. Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του γνωστού τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη που καταζητούταν τα τελευταία δύο χρόνια από την αστυνομία.Μαζί με την 48χρονη Πόλα Ρούπα συνελήφθη και μία ακόμη 25χρονη γυναίκα, η οποία την υπέθαλπε. Η σύλληψη έγινε στις 05:30 της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στα νότια προάστια και ειδικότερα στον Άγιο Δημήτριο, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της.
Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.H καταζητούμενη ήταν μαζί με το γιο της και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Κατά πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς: “Προστατέψτε το παιδί μου”.

Ήδη, ειδοποιήθηκαν συγγενικά πρόσωπα για να παραλάβουν το παιδί.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ιδίως σε σχέση με την 25χρονη που συνελήφθη και κατά πόσον φιλοξενούσε απλά την Ρούπα και το παιδί της ή είχε συμμετοχή και σε αξιόποινες πράξεις.
Τα μέλη της Αντιτρομοκρατικής που βρίσκονται στο διαμέρισμα αναζητούν όπλα και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία όπως υπολογιστές
Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι.
Οι διωκτικές αρχές είχαν ενδείξεις για συμμετοχή της καταζητούμενης “αντάρτισσας πόλης”, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, στη ληστεία που σημειώθηκε σε τράπεζα στη Μαλεσίνα, τον Σεπτέμβριο, με λεία περίπου 180.000 ευρώ, διαθέτουν οι διωκτικές αρχές. 
Η ίδια είχε σχεδιάσει και απόπειρα απόδρασης αντιεξουσιαστών από τις φυλακές Κορυδαλλού και σε μεταγενέστερο κείμενό της είχε αποκαλύψει ότι συμμετείχε σε ληστεία στο νοσοκομείο “Σωτηρία” τον Ιούνιο του 2015 με λεία 125.000 ευρώ.

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη
Τα εύσημα στα στελέχη της αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα απένειμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται” σήμειωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.

195 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply