ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με αφορμή ένα άρθρο και άλλα θέματα

0

«Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ θα κλείσει σε λίγο δύο χρόνια στην εξουσία. Δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε, δεν προετοιμάσθηκε ποτέ σοβαρά και έπαιξε τις τύχες της χώρας στα ζάρια για πολλούς μήνες.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ είναι πως, όταν νιώθει αφόρητη πολιτική πίεση, το ξανακάνει, σαν να μην έχει μάθει τίποτα από τις περιπέτειες στις οποίες οδήγησε τη χώρα.

Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ εξαγγελία παροχών ήταν μια άσκοπη ενέργεια.

ΠΡΩΤΟΝ, γιατί έπρεπε να είχε δώσει τα χρήματα στις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τα χρέη του Δημοσίου και σε άλλους αναπτυξιακούς σκοπούς.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί εξόργισε τους λίγους πολύτιμους συμμάχους της χώρας και έδωσε πάτημα στους εμμονικούς αλλά και συστηματικούς οπαδούς του Grexit.

Η ΖΗΜΙΑ είναι μεγάλη και αυτό θα φανεί σύντομα. Γιατί έπληξε την αξιοπιστία της χώρας καίρια, σε μια στιγμή που θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρισκόταν ένα βήμα πριν από την επιστροφή στην κανονικότητα».

***

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ήταν στα μισά του όταν δημοσιεύθηκε αυτό το κύριο  άρθρο της «Καθημερινής» με τον τίτλο «Η μεγάλη ζημιά» και σήμερα, πρώτες μέρες του 2017, ο απόηχος του περιεχομένου του παραμένει έντονος ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν λάβει το εφάπαξ επίδομα που ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει και κάλυψαν όποιες ανάγκες ήταν δυνατόν να καλύψουν. 

ΑΝΑΓΚΕΣ που μπορεί προσωρινά να καλύφθηκαν, δεν παύουν ωστόσο να παραμένουν επιτακτικές αφού καμία προσωρινή λύση δεν μπορεί να λύσει οριστικά κανένα πρόβλημα. 

ΤΑ ΟΣΑ αναφέρονται στο άρθρο είναι δυστυχώς ακριβή και δεν σηκώνουν υπεκφυγές. 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ωστόσο παραμένει: Μπορούσε να εξαγγείλει παροχές και να συμφωνούν οι άλλοι μαζί του; 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ όχι! Και οι λόγοι ευνόητοι βέβαια. 

ΚΑΤΑ τα λοιπά η εξαγγελία της παροχής βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν μια ευκαιρία και για τα άλλα κόμματα να ασκήσουν αντιπολίτευση. 

ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΥΣΑ βέβαια η ΝΔ που φρόντισε γι’ άλλη μια φορά να δείξει το χειρότερο εαυτό της. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το ανέκδοτο περί αξιοπιστίας της χώρας, είναι προφανές ότι πρόκειται για ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο, που εξελίσσεται δυστυχώς σε βάρος μας ως πολίτες με δεδομένη ασφαλώς την ευθύνη των πολιτικών που καλώς ή κακώς μας αντιπροσωπεύουν και για τους οποίους βέβαια έχουμε και εμείς ευθύνη. 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ φαύλος κύκλος και είμαστε ήδη στην αρχή της νέας χρονιάς. 

***

ΣΤΟΝ… ΒΡΟΝΤΟ τα αιτήματα των αγροτών, έγραφε χθες η «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδό της και ως εκ τούτου μην αποκλείετε ξανά να εμφανιστούν τα τρακτέρ στους δρόμους όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, με όλες τις συνέπειες βέβαια που προέκυψαν, αρνητικές ασφαλώς, για την ήδη πολύπαθη οικονομία της χώρας. 

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ των Μνημονίων βέβαια λύση για τα προβλήματα των αγροτών δεν πρόκειται να υπάρξει, μη γελιόμαστε και μην συντηρούμε ψευδαισθήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. 

***

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ από τον αγαπητό και χαλκέντερο Δημήτρη Στρατικόπουλο για την πολυαγαπημένη του Κυπαρισσία, όπως πληροφορήθηκα από το χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ», διαβάζοντας το κείμενο του Διονύση Γεωργογιαννόπουλου. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα ακόμα συγγραφικό πόνημα στο οποίο ο ιστοριοδίφης Στρατικόπουλος αναζητά και παρουσιάζει νέες πτυχές θεμάτων που αφορούν την Κυπαρισσία και την πολυαίωνη ιστορική της διαδρομή. 

ΜΕΝΟΝΤΑΣ στα θέματα της Κυπαρισσίας, διάβασα και το ρεπορτάζ του Γιάννη Μποζίκα για τους επιτυχόντες και αριστούχους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που βράβευσε ο Δήμος Τριφυλίας.

ΕΥΓΕ και θερμά συγχαρητήρια και χαιρετίσματα στους φίλους της Κυπαρισσίας, με τους οποίους θα τα πούμε σύντομα από κοντά. 

Θανάσης Παντές

Leave a Reply