ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πως γλύτωσε από το σκύλο δολοφόνο η 79χρονη που νοσηλεύετε με βάρια τραύματα στην Καλαμάτα

0

ΣΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ γλύτωσε το πρωί της Τετάρτης, μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κυπαρίσσια, η οποία δέχθηκε άγρια επίθεση από τον σκύλο του γείτονα, την ώρα που πήγε στο οικόπεδό της, να ταΐσει το δικό της σκυλί. Η 79χρονη Ευσταθία Παπαγεωργίου είδε έντρομη ένα από τα τρία σκυλιά του 85χρονου Κώστα Δέδε, να σκάβει κάτω από το συρματόπλεγμα και να της επιτίθεται με μανία, δαγκώνοντάς την παντού, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση, στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Η άτυχη γυναίκα,  μίλησε στη «Φ» για την περιπέτειά της, μέσα από το Νοσοκομείο, περιγράφοντας τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της επίθεσης! «Πήγα στο χτήμα δίπλα από το σπίτι μου για να ταΐσω το σκυλί μου και όταν με είδε, ίσως επειδή ήταν θηλυκό, ήρθε τρέχοντας επάνω μου για να με φάει! Προσπάθησε να με ξεσκίσει, όχι απλώς να με δαγκώσει», περιέγραψε με τον φόβο ζωγραφισμένο, ακόμη στο πρόσωπο της, η κα Παπαγεωργίου, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά πως το σκυλί αυτό, δεν την δάγκωσε απλώς, εξηγώντας μας, πως είχε αρπάξει με τα δόντια του τα πάνω και τα κάτω της άκρα και τα κουνούσε με μανία, προσπαθώντας να τα κομματιάσει! «Είδα το χάρο με τα μάτια μου!

Είπα δεν θα ζήσω, τέρμα! Τα δε ρούχα μου, μου τα έβγαλε όλα, ακόμη και τις γαλότσες μου και έμεινα τελείως γυμνή μέσα στο κρύο και τις λάσπες! Και όταν προσπάθησα να σηκωθώ ξανά έπεφτε επάνω μου! Με δάγκωνε με μανία παντού, στην πλάτη, τα πόδια, τα χέρια, τα οπίσθια, ακόμη και στο κεφάλι», δήλωσε η κα Παπαγεωργίου η οποία απαντώντας μας στο ερώτημα πως γλίτωσε, είπε πως την άφησε μόνο, όταν κατάφερε και έλυσε τον δικό της σκύλο, όποτε και έφυγαν και τα δυο μαζί. «Ήταν τέτοια τα τραύματα και το σοκ μου, που δεν μπορούσα να σηκωθώ, σύρθηκα με όση αντοχή μου είχε απομείνει, γυμνή, μέσα στις λάσπες και με όση δύναμη βρήκα, φώναζα τη γειτόνισσα, η οποία ευτυχώς, μετά από λίγο με άκουσε και έσπευσαν ο Νίκος Φωτεινοπουλος με τον Γιώργο τον ξάδελφο του και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Είχα χάσει πολύ αίμα, αν δεν με άκουγαν θα πέθαινα, σκεφτείτε ότι όταν έφτασα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, η πίεσή μου, ήταν μόλις 4», επεσήμανε η άτυχη 79χρονη, η οποία φέρει πολλαπλά και βαθιά τραύματα σε χέρια, τα πόδια και διάφορα σημεία του σώματος της, ακόμη και στο κεφάλι. Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και θα παραμείνει με χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης για παρακολούθηση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης για τουλάχιστον 10 ημέρες. Στα τραύματα της κας Παπαγεωργίου, έγινε συγκόλληση και ορισμένα ράμματα, ενώ οι πόνοι της προφανώς, είναι αφόρητοι.

Ο 85χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου, συνελήφθη και οδηγήθηκε με κατηγορίες στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας,  ωστόσο, λόγω και της ηλικίας του, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το σκυλί εντοπίστηκε στο χτήμα της άτυχης γυναίκας, μαζί με το δικό της σκύλο, μόλις χθες, παρά τις υποτίθεται άοκνες προσπάθειες όλων να βρεθεί. Πάντως μέχρι που έκλεισε (σχετικά νωρίς λόγω της αργίας) η ύλη της εφημερίδας δεν καταφέραμε να μάθουμε αν τελικά έγινε κατορθωτό να πιαστεί και να δεθεί, καθώς θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο είχε εμβολιαστεί, όπως ζήτησαν και οι γιατροί, ώστε ένα λάβουν μέτρα και να προβούν σε ανάλογες εξετάσεις στην άτυχη γυναίκα-θύμα της επίθεσης.

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply