ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Καλαμάτα ο 6χρονος γιός της Πόλας Ρούπας και του Νίκου Μαζιώτη

0

Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψη της μητέρας του και ύστερα από σειρά καταγγελιών και αντιδράσεων, την απεργία πείνας και δίψας των γονιών του και της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ο εισαγγελέας διέταξε τελικά , να δοθεί στην γιαγιά του, ο 6χρονος γιός της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Ο μικρός, για πέντε ημέρες, βρισκόταν στην παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο και είχε την προσωρινή του επιμέλεια, μακριά από τα οικεία του πρόσωπα. Τελικά, ύστερα και από την επίσκεψη κοινωνικής λειτουργού, στο σπίτι της γιαγιάς και της θείας του 6χρονου αγοριού, στην Καλαμάτα, η απόφαση ήταν θετική και την επιμέλεια του μικρού έχει πια η μητέρα της Πόλας Ρούπα. Η γιαγιά του παιδιού, πήγε χθες βράδυ στη ΓΑΔΑ, απ’ όπου και παρέλαβε το σχετικό πιστοποιητικό με τη διαταγή της εισαγγελέως και στη συνέχεια, πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων, απ’ όπου και παρέλαβε τον εγγονό της.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Στο μεταξύ, η απεργία πείνας και δίψας των γονιών του 6χρονου, αλλά και της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου συνεχιζόταν μέχρι χθες, με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες λίγες ώρες πριν τη λήψη της απόφασης,  να οδηγηθούν εξουθενωμένες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο και εφημέρευε. Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια παρουσίασαν συμπτώματα εξουθένωσης, με την κατάσταση της υγείας τους, εμφανώς επιβαρυμένη.

ΕΥΡΥΜΑΤΑ – ΦΩΤΙΑ  ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΜΕ ΤΙΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΝΑ  ΣΥΕΝΧΙΖΟΝΤΑΙ

Η όλη υπόθεση ωστόσο, παραμένει στο επίκεντρο, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα, στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη των δύο γυναικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων. Κοντά στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες, ενώ και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά. Τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Leave a Reply