ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποχρεωτική η χρήση POS

0

Aπό … POS θα περνούν οι επαγγελματίες, ο κλάδος των οποίων εμφανίζει μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής, όπως δικηγόροι, γιατροί, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί.
Σχεδόν βέβαιη είναι η επιβολή της εγκατάστασης και χρήσης POS σε χώρους εστίασης.
Στους εν λόγω κλάδους, η χρήση των μηχανημάτων POS πρέπει να είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών και με βάση το σχετικό νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Εκτός από τα παραπάνω επαγγέλματα, σχεδόν βέβαιη είναι η επιβολή της εγκατάστασης και χρήσης POS σε χώρους εστίασης και σε συγκεκριμένες περιοχές όπου καταγράφονται πολλά φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει συνδέσει το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Ειδικότερα, οι παραπάνω κατηγορίες φορολογουμένων καλούνται να εμφανίσουν ένα συγκεκριμένο ποσόν ηλεκτρονικών συναλλαγών (από 10% έως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος) κι εάν δεν το πράξουν, θα χρεωθούν με επιπλέον φόρο. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων θα υπάρχει κίνητρο με τη μορφή της συμμετοχής σε κληρώσεις χρηματικών ποσών.

Leave a Reply