ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρύο, κρυάδες κ.ά.

0

 

PANTESΤΟΥ  Θανάση Παντέ

ΓΕΝΑΡΗΣ στις αρχές του και το κρύο τσουχτερό ανά την επικράτεια αλλά στην Καλαμάτα όχι και τόσο αβάσταχτο όπως σε άλλες περιοχές. 

ΚΙ ΑΣ ΕΛΕΓΕ ένα ηδυπαθές μωρό ότι έχει ξεπαγιάσει.  Προφανώς ήθελε αγκαλίτσες και χαδάκια.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ πάντως η Μεσσηνία δεν επλήγη πολύ από τον καιρό, όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ της Γεωργίας, στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ». 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ πάντως πως στην παραλία της Καλαμάτας είδα πολύ κόσμο να κυκλοφορεί, αψηφώντας το κρύο και απολαμβάνοντας τη θεά βουνού και θάλασσας. 

***

ΝΑΤΟΣ στο δρόμο ο γράφων να κινείται ποδηλατικά, όπως και περπατώντας. 

Η ΚΙΝΗΣΗ ως εγρήγορση ύπαρξης. 

ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ συνυπάρχει το δέος, λέει στον εαυτό του.

ΙΔΟΥ κάθε επιβεβαίωση πως επικυρώνει το νόημά της, σκέφτεται ενώ καταγράφει την αίσθηση της κίνησής του.

ΑΥΤΗ η κίνηση άλλωστε είναι που επιβεβαιώνει το δικαίωμα στην ύπαρξη, σκέφτεται πάλι καθώς κινούμενος αφήνει το βλέμμα του να ταξιδέψει στη θαλάσσια απεραντοσύνη. 

ΚΙ ΟΣΟ ταξιδεύει το βλέμμα του φεύγει και ο ίδιος προς την κατεύθυνση της θάλασσας, νοερά βεβαίως, αλλά με την αίσθηση του ταξιδιού διάχυτη να τον ακολουθεί. 

***

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ έτοιμα για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, ενώ θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ φέτος είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό» και όπως καταλαβαίνετε είναι επίκαιρο και έχουν ενδιαφέρον οι προσεγγίσεις που θα γίνουν μέσα από τις ταινίες που θα πραγματοποιηθούν ενώ και πολλοί σκηνοθέτες θα δώσουν το παρών τιμώντας τις εκδηλώσεις του 3ου Δ.Φ.Ν.Π. 

ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου ενώ η διοργάνωση είναι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. 

ΓΙΑ το φεστιβάλ θα αναφερθούμε εκτενώς και τις επόμενες μέρες. 

ΑΥΤΟ που τώρα αξίζει να επισημανθεί είναι ότι πρόκειται για το πρώτο σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη για το 2017.

***

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένονται τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που εξήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης για το πρώτο τρίμηνο του 2017. 

ΚΑΙ δικαιολογημένα βέβαια αναμένονται, καθώς είναι απολύτως αναγκαία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και φυσικών προσώπων, στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πολλά να γίνουν για την επανεκκίνηση της οικονομίας που χειμάζεται και τα εργαλεία αυτά ίσως αποδειχθούν απολύτως αναγκαία. 

***

ΠΟΛΛΑ και αξιοπρόσεκτα τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Δημητρούλιας σε άρθρο του χθες στη «ΦΩΝΗ», για τους βαθύτερους λόγους που η Καλαμάτα απορρίφθηκε ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, ακόμα κι αν διαφωνείς  ενδεχομένως με αυτά. 

ΕΚΕΙ που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Δημητρούλιας απροκάλυπτα επισημαίνει πως θεωρεί ως κατ’ εξοχήν υπεύθυνο της αποτυχίας τον κ. Νίκα κι αυτή η επισήμανση έχει βεβαίως τη σημασία της. 

ΜΕΝΕΙ να δούμε αν θα υπάρξει απάντηση από πλευράς δημάρχου. 

***

ΑΝ.ΖΑ.ΛΑ. εντυπωσιακή εμφάνιση στο Χίλτον το πρωί της Δευτέρας, όπου δόθηκε εκ μέρους τους ένα ακόμα ρεσιτάλ, παρουσιάζοντας το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας οι ΑΝ.ΖΑ. ενώ ο ΛΑ. αναφέρθηκε στις ίσες δυνατότητες πρόσβασης στις πόλεις και για τα ΑμεΑ. 

ΟΠΩΣ ασφαλώς έχετε καταλάβει βέβαια, οι ΑΝ.ΖΑ.ΛΑ. είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι πλέον, Κώστας Ανδριανόπουλος,  Ανδρέας Ζαγάκος και Γιώργος Λαζαρίδης που συνεχίζουν επιτυχώς και το 2017 τις ενδιαφέρουσες δράσεις τους. 

ΚΑΙ αυτή η δράση, που ήταν συμμετοχή εκ μέρους τους σε ένα συνέδριο, αναμένεται να έχει συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται ένα ακόμα Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας καθώς και το δεύτερο τουρνουά τένις για αθλητές με αμαξίδιο. 

ΜΕΓΑΛΕΙΑ λοιπόν τα φιλαράκια μας και θερμά συγχαρητήρια βεβαίως. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

Leave a Reply