ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα η επέλαση του χιονιά ανοιχτά τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας για όσους τυχόν δεν έχουν που να μείνουν!

0

 

ΕΝΤΡΟΜΟΙ παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά στο κύμα κακοκαιρίας, που δεν λέει να περάσει, οι περισσότεροι Έλληνες, καθώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά και σοβαρά. Χθες βράδυ χιόνιζε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, με τον χιονιά να επιμένει, παρά τις αρχικές προβλέψεις για σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στη Μεσσηνία, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, ωστόσο το κρύο είναι τσουχτερό, με μέριμνα να υπάρχει για όσους ζουν στην Καλαμάτα και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Το Α΄ ΚΑΠΗ της πόλης, είναι ανοιχτό να υποδεχθεί όσους τυχόν δεν έχουν που να μείνουν, ενώ εάν χρειαστεί, τις πύλες του θα ανοίξει και το Β΄ΚΑΠΗ της πόλης. Τα άγρια καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα,θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, να προβλέπει πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, βοριάδες και θερμοκρασίες υπό το μηδέν, προβλέπονται και για την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Παναγιώτης Γιαννόπουλους, ξεκαθαρίζει πως στην Καλαμάτα, δεν υπάρχει κανένας δημότης που να βρίσκεται εκτός στέγης αυτές τις μέρες.

«Συγκεκριμένα άτομα, γνωστά μας, που τον υπόλοιπο καιρό, διαμένουν εκτός σπιτιού ύστερα από συνεννόηση που έχουμε έρθει με τους οικείους τους, διαμένουν αυτές τις ημέρες στα σπίτια τους. Επίσης, αυτές οι οικογένειες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διανομής κρέατος, όπως άλλες 280 περίπου για την εορταστική περίοδο, ενώ τις ημέρες εκείνες, καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, που το κρύο θα είναι αισθητό στο  Δήμο μας, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, θα είναι διαρκώς ανοιχτές οι αίθουσες των δυο ΚΑΠΗ για τυχόν περιστατικά που θα προκύψουν και δεν θα έχουμε μεριμνήσει να κοιμηθούν σε οικείους τους», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply