ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wi-Fi: Η ιδανική θέση του router για ισχυρό σήμα

0

Με το Ίντερετ να έχει μπει στην καθημερινότητά μας, στα περισσότερα σπίτια και στους χώρους εργασίας υπάρχει ένας δρομολογητής (router), μια συσκευή που μέσω ραδιοκυμάτων μας δίνει το σήμα, χάρη στο οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.​
Από τις εκπομπές φωτός, μέσω των οποίων τα μάτια σας αντιλαμβάνονται αυτές τις λέξεις που μόλις διαβάσατε μέχρι τα μικροκύματα που μεταφέρουν το σήμα WiFi στο laptop σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο, τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιστήμη της φυσικής.
Σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό κάθε μορφή σύγχρονης επικοινωνίας μεταφέρεται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μπορούν να χτυπήσουν ελαφρώς στην κεραία του αυτοκινήτου σας, να ταξιδέψουν μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που χρειάζεστε να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση, αλλά και να αντανακλώνται ακόμη κι από το τίποτα.
Αυτό συμβαίνει γιατί η ατμόσφαιρα σε μεγάλα υψόμετρα γίνεται ένα πλάσμα, μία κατάσταση της ύλης στην οποία τα άτομα διαχωρίζονται και τα ηλεκτρόνια δεν είναι πλέον συνδεδεμένα με τον μητρικό πυρήνα τους. 

πηγή:pagenews.gr

Leave a Reply