ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αξιοπιστία στην πολιτική, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επί των ημερών του

0

 

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ στην πολιτική είναι σχετική και ιδιαίτερα στην εποχή των Μνημονίων γίνεται ακόμα σχετικότερη πριν καταλήξει να μεταβληθεί σε αναξιοπιστία. 

ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ εκλέχθηκε ο Καραμανλής το 2004 για να μην πάμε ακόμα πιο πίσω, για να καταλήξει σχεδόν περίγελος για να ακολουθήσει ως αξιόπιστος ο Παπανδρέου ώσπου να ανταμώσει κι αυτός τη γελοιοποίηση, πριν τον διαδεχθεί προσωρινά ο τεχνοκράτης Παπαδήμος, για να ακολουθήσει στο δρόμο της αξιόπιστης επιλογής ο Σαμαράς, για να ακολουθήσει κι αυτός το δρόμο της απαξίωσής του, και να τον διαδεχθεί ως αξιόπιστος ο Τσίπρας, για να αρχίσει πλέον και γι’ αυτόν ήδη η αντίστροφη μέτρηση, καθώς πλέον, ως ο πλέον αξιόπιστος πολιτικός, μετά τον… κανένα βέβαια, θεωρείται αυτή την εποχή ο Μητσοτάκης, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και όπως πιστεύουν οι περισσότεροι εκ των πολιτών. 

ΠΟΣΟ αξιόπιστος θα είναι ο Μητσοτάκης την επόμενη μέρα, αν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θα κριθεί τότε βέβαια, όπως άλλωστε κρίθηκαν και κρίνονται και όσοι προηγήθηκαν απ’ αυτόν στον ίδιο ρόλο εν μέσω κρίσης. 

ΤΟΤΕ θα κριθεί και η αξιοπιστία του στην πράξη κι όχι τώρα στα λόγια, που πάντα είναι εύκολα για όσους δεν έχουν αναλάβει υπεύθυνη θέση ως κυβερνώντες. 

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ εύκολα γίνεται καχυποψία, για να καταλήξει τελικά αναξιοπιστία και ότι ισχύει για τους άλλους πριν απ’ αυτόν, ισχύει και για το Μητσοτάκη και ελπίζουμε να μας διαψεύσει. 

ΩΣ ΤΟΤΕ δικαιούμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί με τη δημοσκοπική αξιοπιστία που απολαμβάνει και το ίδιο βέβαια ίσχυε και με τους πριν απ’ αυτόν. 

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ, ο Μητσοτάκης θεωρείται ως ικανότερος για τη διαχείριση της οικονομίας, των σχέσεων με τους Ευρωπαίους, του μεταναστευτικού κ.ά., τουλάχιστον έτσι καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που ποντάρουν δυνατά πάνω του. 

ΜΕΝΕΙ να δούμε τι θα συμβεί τελικά αν γίνει πρωθυπουργός. Ιδωμεν! 

Ο ΙΔΙΟΣ πάντως έχει ήδη μιλήσει για «συμφωνία αλήθειας». 

ΑΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ τέτοιου είδους συμφωνίες, τότε μη σας αοιφνιδιάζει καθόλου η άποψη που θέλει τον Μητσοτάκη τον πιο αξιόπιστο, αυτή τη στιγμή για ηγέτη της χώρας, να διαχειριστεί τα προβλήματά της.

ΗΘΕΛΕΣ τα και παθές τα!!!

***

 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν ένα χρόνο, η ΝΔ εξέλεγε νέο αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που  ως εκείνη τη στιγμή εθεωρείτο αουτσάιντερ, αν και μια προσεκτική μελέτη των δεδομένων εκείνης της εποχής δείχνει πως η εκλογή του τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν. 

ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ που ακολούθησε η ΝΔ προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί και να βρει το δρόμο της προς τη χαμένη σοβαρότητα που ήταν και παραμένει το μεγάλο ζητούμενο και μπορούμε να πούμε ότι ως ένα βαθμό τα κατάφερε και αυτό μπορεί να πιστωθεί προσωπικά στον Μητσοτάκη,  ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του! 

ΑΛΛΑ ως εκεί!! Και είναι προφανές ότι ο ενθουσιασμός που έχει προκύψει στους νεοδημοκράτες λόγω Μητσοτάκη, οφείλεται πρωτίστως στην απογοήτευση που έχει προέλθει από τις κυβερνητικές παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των προσδοκιών που έτρεφαν προς αυτόν οι πολίτες. 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις προσδοκίες επιχειρεί πλέον η ΝΔ να βασιστεί για την επιστροφή της στην εξουσία, παραγνωρίζοντας ωστόσο τις απαιτήσεις που πλέον θα έχουν απ’ αυτήν οι πολίτες, που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συγχωρέσουν αλλά και να δεχθούν ξανά λάθη του παρελθόντος. 

ΑΝ θα μπορέσει η ΝΔ επί των ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, θα το μάθουμε όταν γίνει κυβέρνηση. 

ΤΟΤΕ θα δοκιμασθούν στην πράξη τα φούμαρα περί «συμφωνίας αλήθειας». 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα στελέχη της ΝΔ σε κομματικό επίπεδο στην Καλαμάτα, η  εικόνα που παρουσιάζουν δεν μπορεί να θεωρηθεί και η καλύτερη αφού τα περισσότερα εκ των στελεχών αυτών, θεωρούν πως θα επιστρέψει ρεβανσιστικά η ΝΔ στην εξουσία και οι ίδιοι θα ωφεληθούν. 

ΚΑΙ αν το πιστεύουν αυτό τα απλά στελέχη, τότε τι κάνουν τα πρωτοκλασάτα ηγετικά στελέχη;

Θανάσης Παντές

Leave a Reply