ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα με χειροκρότημα για τους «Όρνιθες» και παραστάσεις μέχρι την Κυριακή των Βαΐων

0

ΓΕΜΑΤΗ κόσμο, που χάρισε στους συντελεστές της παράστασης θερμό χειροκρότημα, ήταν η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, κατά την πρεμιέρα της νέας παραγωγής του, την περασμένη Κυριακή. Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. παρουσίασε για πρώτη φορά την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη, που άρεσε πολύ στους μικρούς θεατές, ενώ επαίνους δέχθηκε και η μουσική, με την οποία έχει επενδυθεί η παράσταση.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη παραστάσεις για το κοινό, τις Κυριακές 15 και 22 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι το εισιτήριο τιμάται 10 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά.
Ήδη, όμως, το έργο παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, που δίδονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλέγει μιαν Αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια.
Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς. Η παράσταση βασίζεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα ή κατάγονται απ’ αυτήν.

190 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply