ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελικά είναι άνθρωποι ή αριθμοί;

0

clip_image001Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΙΛΙΝΤΖΟΓΛΟΥ

από Newpost.gr

 ΜΟΝΟ θλίψη και οργή μπορεί να νιώσει κάποιος βλέποντας τις εικόνες από τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια. Σκηνές θαμμένες κυριολεκτικά στο χιόνι και άνθρωποι παρατημένοι μέσα στο κρύο να προσπαθούν να επιβιώσουν με τον δικό τους τρόπο, μη έχοντας την παραμικρή βοήθεια από το κράτος.

Λίγες ημέρες πριν, ακούσαμε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να δεσμεύεται πως κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι μέσα στο κρύο, ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που θα χτυπούσε την χώρα μας.

Το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι στις σκηνές δεν βρίσκονται 10.000 άνθρωποι αλλά… μόλις 1.000 αφού οι υπόλοιποι βολεύτηκαν!

Αυτό τουλάχιστον είπε ο Γιώργος Κυρίτσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Συντονιστικού για το προσφυγικό μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. «Βολέψαμε 9.000 πρόσφυγες, μας μείνανε 1.000 στις σκηνές!» ανέφερε.

Για να τονίσει δε την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης συμπλήρωσε πως «το αν είναι 1.000 ή αν είναι 100 μπορεί στο ζήτημα το ηθικό ή στο ζήτημα της ανθρωπιάς να μην κάνει κάποια διαφορά, αλλά στο ζήτημα το διοικητικό, δηλαδή στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ή στα μέσα που πρέπει να βρει μια διοικητική μηχανή, έχει διαφορά».

Λάθος! Καμία διαφορά. Η διοικητική μηχανή δεν λειτούργησε σωστά για ακόμη μια φορά. Αν είχε λειτουργήσει δεν θα είχαμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα σε σκηνές σκεπασμένες από το χιόνι. Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να είχε βρεθεί ένας θερμαινόμενος χώρος και για αυτούς και όχι απλώς να τους δοθούν λίγες κουβέρτες είτε είναι 1000 ή 100 ή ένας. Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές οι αριθμοί δεν έχουν καμία σημασία.

Leave a Reply