ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας εκθειάζει τον έναν χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

0

 

ΣΗΜΕΙΟ καμπής στο πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζει την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόεδρο της Ν.Δ., η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία, ένα χρόνο μετά την εκλογή του.  Η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας επισημαίνει πως η ανάδειξή του, μέσα από τη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 405.000 άτομα, «ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό». Μάλιστα, τα στελέχη του κόμματος στη Μεσσηνία, προχωρούν σε απολογισμό αυτού του χρόνου, στην διάρκεια του οποίου όπως επισημαίνεται, η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα μπροστά. «Διασφαλίστηκε η ενότητα της παράταξης και προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση. Ειδικότερα, στο συνέδριο ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή και τα περιφερειακά όργανα. Με το Μητρώο Στελεχών εμπλέκονται ενεργά με την πολιτική, μέσα από μία διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, νέοι άνθρωποι που μέχρι τώρα απείχαν. Στη Γραμματεία Προγράμματος έχουν εμπλακεί πάνω από 700 στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εξειδίκευση, ενώ στο συνέδριο υιοθετήθηκαν μια σειρά από αλλαγές που εκσυγχρονίζουν το κόμμα. Μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε η θητεία της εκλογής προέδρου, θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων, ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων».

Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ… ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
«Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ και περιλαμβάνει τις πρώτες 25 θέσεις του Κόμματος. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με συγκεκριμένες προτάσεις για φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, έχουν ήδη κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού–μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων («2η Ευκαιρία») για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες και στο τραπεζικό σύστημα, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, για τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών, κλπ. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την οικονομική εξυγίανση, αφού το κόμμα έχει ήδη μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή κομβικής σημασίας θεωρείται η «κάρτα μέλους» της ΝΔ από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών του κόμματος και ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του κόμματος».

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ

Όπως επισημαίνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνία, έτοιμο είναι  στη διάρκεια αυτού του έτους και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, του οποίου έχει ξεκινήσει η σταδιακή και τμηματική παρουσίασή του, η οποία θα εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. «Είναι αξιοσημείωτο ότι, για πρώτη φορά, κόμμα, ολοκληρώνει σχεδόν το σύνολο του προγράμματος του εντός 10 μηνών, σε ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση, ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και διατυπώνει συγκεκριμένες θέσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα». Ειδική αναφορά γίνεται και στη σειρά δράσεων που υλοποιήθηκαν, όπως το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, το «Συμμετέχω», στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του διαλόγου του κόμματος με την κοινωνία, το «Κανένας στο Περιθώριο», τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες-Κτηνοτρόφους», την ενεργοποίηση όλων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου ώστε να ασκείται αποτελεσματική αντιπολίτευση και να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις. Την ενεργοποίηση των Γραμματειών της ΝΔ και συνεχή επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα του τόπου και την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που φέρνει μια εναλλακτική πρόταση στον Ελληνικό λαό. Βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την Εθνική απογοήτευση στη χώρα μας. Φέρνει μια νέα προοπτική ξαναβάζοντας στην πολιτική την έννοια της αλήθειας ως εμπράγματη απόδειξη. έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους εταίρους με πολύ πιο σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο. Ο Πρόεδρος μας έχει έναν λόγο και μια πολιτική φωνή και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό», επισημαίνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και καταλήγοντας, τα στελέχη της δηλώνουν πως «όλα αυτά δεν είναι λόγος εφησυχασμού, αλλά περαιτέρω ευθύνης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει ένα περιβάλλον αυξημένης δυσπιστίας και μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών, που έχει μεγαλώσει από την απογοήτευση από τα ψέματα της Κυβέρνησης. Η ΝΔ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να γίνει ακόμα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη για να μπορέσει να βάλει τη χώρα σε ένα σωστό δρόμο και να φέρει ξανά αισιοδοξία στη χώρα».

Leave a Reply