ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια ακόμη διαμαρτυρία από μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα από το κρύο!

0

 

ΣΕ ΑΠΟΧΗ από τα μαθήματά τους, προχώρησαν χθες οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο, επικεντρώνοντας κυρίως, στο ζήτημα της θέρμανσης. Στο πλευρό των μαθητών, στάθηκαν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς τα προβλήματα είναι πραγματικά σοβαρά και αφορούν όλους όσοι φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Το σχολείο, επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αρμόδιους τεχνικούς υπαλλήλους, βρέθηκε στο χώρο της εγκατάστασης μηχανισμού θέρμανσης. Αξίζει να σημειωθεί, πως για την αποκατάσταση του προβλήματος, έχει ανατεθεί το απαραίτητο έργο, με τον υπεύθυνο συντηρήσεων των θερμάνσεων των σχολείων, μαζί με την τεχνική του ομάδα, να βρίσκεται και χθες στ συγκρότημα. Το σύστημα θέρμανσης στο σχολείο, είναι εδώ και χρόνια προβληματικό, με τις πρόσφατες παρεμβάσεις να αποδίδουν καρπούς ωστόσο, καθώς σήμερα, αναμένεται το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύστημα δεν άντεξε στις απαιτήσεις και υπήρξαν διαρροές, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα διατεθούν όσα χρήματα απαιτηθούν για τις αλλαγές σωληνώσεων, μηχανισμού ελέγχου και σωμάτων, ώστε το σύστημα θέρμανσης να λειτουργήσει σωστά. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει στην ευθύνη του 100 σχολεία, στεγαζόμενα σε πάνω από 70 κτίρια και η επιχορήγηση που δίνει το κράτος, στο επίπεδο της συντήρησης, δεν αρκεί ούτε για το ένα τρίτο των αναγκών.
Η επισκευή του κτιρίου του πρώην Πολυκλαδικού αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, με το Δήμο να επισημαίνει πως τα χρήματα αυτά πρέπει να δοθούν από το κράτος, καθώς ήδη έχει διαθέσει από δημοτικούς πόρους, χρήματα για  να επισκευάσει το γυμναστήριο και κάθε χρόνο διαθέτει πολλά χρήματα για τη στοιχειώδη συντήρηση αυτού του συγκροτήματος, ώστε να μπορεί να λειτουργεί.

Γ.Α.

162 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply