ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράταση για την υποβολή πόθεν έσχες δυο μηνών για τους υπόχρεους

0

ΓΙΑ τουλάχιστον δυο μήνες πρόκειται να παρατηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν εσχες με τροπολογία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Η παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες δίδεται μετά το μπαράζ προσφύγων στο ΣτΕ από δικαστές και άλλους υπόχρεους όπως οι καναλάρχες που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υποβολής προκειμένου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επί του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΣτΕ έχει αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται τουλάχιστον εντός διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει, πιθανότατα θα δοθεί κι άλλη παράταση.

Όπως έγινε γνωστό, εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι μετά την προσφυγή των δικαστών και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρατείνει τη διαδικασία κατά δύο μήνες.

Η προηγούμενη προθεσμία για την υποβολή Πόθεν Έσχες έληγε στις 15 Ιανουαρίου 2017.

121 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply