ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

0

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» [1952] σε σκηνοθεσία Fred Zinnemann με τους Gary Cooper, Grace Kelly, Lee Van Cliff, θα προβάλει σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Λίγο μετά το γάμο του και λίγο πριν την απόσυρσή του, o σερίφης Γουίλ Κέιν λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι περίπου σε μιάμιση ώρα, το τρένο που φτάνει στη μικρή πόλη, θα μεταφέρει τον κακοποιό που ο ίδιος είχε καταδικάσει σε θάνατο αλλά ο κυβερνήτης του έδωσε χάρη και αποφασίζει να μείνει στην πόλη, η οποία του χρωστάει την εξυγίανσή της, για να την υπερασπιστεί.

Ο διωγμένος από το Χόλυγουντ σεναριογράφος και συμπαραγωγός Καρλ Φόρμαν, παραδίδει μια ξεκάθαρη αλληγορία για το πολυκερδές κινηματογραφικό σύστημα που δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους του, ο ταλαντούχος Φρεντ Τσίνεμαν φιλοτεχνεί ένα γουέστερν για όλους εκείνους που δεν τους αρέσουν τα γουέστερν και ο Γκάρυ Κούπερ συνθέτει ένα ρόλο που θα τον ακολουθεί για πάντα.

Σχεδόν σε απόλυτο συγχρονισμό του κινηματογραφικού με τον πραγματικό χρόνο, με εντυπωσιακή και ταυτόχρονα επαναστατική κινηματογράφηση, με τη χρήση διαφόρων οπτικών τεχνασμάτων, όπου τα κάδρα εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οι χρονοδείκτες πάντα παρόντες, προκαλούν την ένταση με τους συνεχής τους χτύπους, η ταινία αποτελεί την αποθέωση της συγχρονισμένης γραμμικής αφήγησης.

Υπό τους ήχους της κλασσικής εμβληματικής μουσικής επένδυσης, κατατάσσεται δικαίως ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες που έχουν γυριστεί και σίγουρα η καλύτερη του είδους της, με αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική και ιστορική αξία στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

179 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply