ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια ηλιόλουστη μέρα

0

 

ΚΙ ΕΝΩ χθες έγραφα για τη βροχερή προχθεσινή μέρα με θέα τη θάλασσα, η χθεσινή μέρα ήταν ακριβώς αντίθετο, με ήλιο και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας.  Ως εκ τούτου η διάθεση υπήρξε αισθητά βελτιωμένη, όπως και η κίνηση στους δρόμους. 

ΠΗΡΑ το ποδήλατο λοιπόν και άρχισα τις βόλτες και συγχωρέστε μου τον προσωπικό τόνο πάνω στον εαυτό μου. 

ΕΥΤΥΧΩΣ που στο δρόμο συνάντησα κι άλλους ποδηλάτες με πρώτο και καλύτερο τον εικαστικό Βασίλη Καριζώνη, με τον οποίο ήπιαμε καφέ και για άλλη μια φορά συζητήσαμε τα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης στην ανανεωμένη «Μυλόπετρα». 

***

ΤΟΝ ΕΝΑ χρόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ εκεθίασε η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, με τις υπερβολές να δίνουν και να παίρνουν όπως δυστυχώς συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ που φτάνουν σε σημείο «γλειψίματος», όπως καταλαβαίνετε, αλλά δυστυχώς οι μετέχοντες στα τοπικά κομματικά κονκλάβια δεν θέλουν να αντιληφθούν πως δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. 

***

Ο ΖΑΓΑΚΟΣ ως πρόεδρος τον Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ζητάει εκ μέρους τους μειώσεις τελών και ρυθμίσεις οφειλών από το Δήμο Καλαμάτας, όπως δήλωσε στη «ΦΩΝΗ» (χθεσινό φύλλο σελίς 24). 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα αναπόφευκτο αίτημα βέβαια, καθώς η οικονομική δυσπραγία έχει δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα και στους επαγγελματίες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οφειλές τους. 

ΜΕΝΕΙ να δούμε τι θα πράξει ο Δήμος βέβαια, κάτι που δεν είναι και τόσο αυτονόητο πάντως. 

***

ΠΑΓΩΝΙΑ στην αγορά παρά τις εκπτώσεις στην Καλαμάτα και μείωση της κίνησης από 11 έως 20%, ενώ στην Κυπαρισσία καταγράφηκε αύξηση 5% στην εορταστική περίοδο, έγραφε χθες στο πρωτοσέλιδό της η «ΦΩΝΗ». 

ΠΑΓΩΣΕ η αγορά και όχι μόνο λόγω καιρού, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων που γίνεται ολοένα εντονότερη.

***

  ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ προς το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά με λιγότερες συμμετοχές ομάδων από τις άλλες χρονιές, γεγονός όχι και τόσο ενθαρρυντικό βεβαίως. 

ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ τα «ηχηρά ονόματα της showbiz» που θα δώσουν το παρών στην έναρξη και στη λήξη, ίσως και να δώσουν τον αναγκαίο τόνο της επιτυχίας που χρειάζεται ένα καρναβάλι. 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ πάντως καρναβαλικό πάρτι που θα γίνει στο Elite City Resort στις 25 Φεβρουαρίου αναμένεται ήδη με μεγάλο ενδιαφέρον και όχι άδικα βεβαίως, αφού τα πάρτι στο Elite είναι πάντα συνυφασμένα με την επιτυχία. 

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ είναι οι σημαντικότερες γιορτές στην έναρξη της χρονιάς και απαιτούν ξεφάντωμα στο οποίο είναι όλοι καλοδεχούμενοι. 

***

Η ΥΠΟΘΕΣΗ του ΓΑΠ που παραπέμφθηκε σε δίκη για τη γνωστή φράση: «λεφτά υπάρχουν», είναι προφανώς γελοία, αλλά φαίνεται πως κάποιοι αρέσκονται σε γελοιότητες για να δικαιολογούν τον κοινωνικό τους ρόλο. 

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του πολιτικού λόγου είναι ασφαλώς επικίνδυνη εξέλιξη και εύστοχα επισημαίνεται και στο άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη (χθεσινή «ΦΩΝΗ» σελίς 9)  αλλά και στο Protagon.gr. 

ΜΕΝΕΙ να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια όσον αφορά τον μηνυτή, αυτός κατάφερε να ασχοληθεί η δημοσιότητα μαζί του και αυτό προφανώς γι’ αυτόν, ίσως να είναι κιόλας αρκετό. 

***

ΑΥΤΗ χώρα κατάντησε μια φτωχή Σωρροκώσταινα, έγραφε στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» το φιλαράκι μου Θόδωρος Γαλανόπουλος κλείνοντας το άρθρο του.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ έχει δίκιο!! Και ασφαλώς είναι κατάντια για την Ελλάδα και δυστυχώς τους Έλληνες που φτάσαμε στο σημείο να ασχολούμαστε με τον Σώρρα και την «Ψώρρα» του. Το βαρέλι μοιάζει να μην έχει πάτο. 

***

ΓΙΑΤΙ ασχολούμαι τόσο στα κείμενά μου με το Κυπριακό, με ρώτησε φίλος αναγνώστης και η απάντησή μου είναι πως θα συνεχίσω να το κάνω και με νέα κείμενα μου σύντομα, που θα δημοσιευθούν στις στήλες που έχω την ευθύνη. 

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ αποτελεί θέμα αιχμής για τον Ελληνισμό και μας αφορά περισσότερο απ’ όσο θέλουμε να νομίζουμε. 

ΜΠΟΡΕΙ η Κύπρος γεωγραφικά να θεωρείται πως είναι μακριά από το ελλαδικό κέντρο, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για αδιαφορία. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

358 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply