ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρονιά αλληλεγγύης το 2017 για τον Δήμο Τριφυλίας

0

ΣΤΙΣ 26 Δεκεμβρίου 2016 ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας,  μετά το τέλος της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας, ανακήρυξε το έτος 2017 ως έτος Αλληλεγγύης για το Δήμο. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με τη συνδρομή χορηγών και εθελοντών επισφράγισε την απόφαση αυτή, με την τελευταία διανομή του έτους 2016, ειδών καθαριότητας, τροφίμων και εορταστικών γευμάτων σε 400 οικογένειες του Δήμου Τριφυλίας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

– 300 οικογένειες συμμετείχαν στη διανομή ειδών καθαριότητας και τροφίμων (μακαρόνια, γάλα, φέτα, φασόλια, ζάχαρη, πελτέ, βρεφικές κρέμες, πάνες, υγρό πιάτων κ.α.) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ).

– 20 καλάθια, με όλα τα προϊόντα ενός πλήρους εορταστικού γεύματος (κρέας, πατάτες, φρούτα κ.α.), μοιράστηκαν σε ισάριθμες οικογένειες με 4 μέλη και άνω, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση  «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και τα Καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

– 80 πακέτα με προϊόντα του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου γεύματος (κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα, φέτα, βασιλόπιτα, κρασί, λάδι κ.α.)  προσέφερε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, για να  στρωθεί το πρώτο εορταστικό τραπέζι  του 2017 με  κέφι και χαμόγελα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τριφυλίας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους χορηγούς που μας τίμησαν συνδέοντας το περίσσευμα της αγάπης τους, με τις δράσεις  αλληλεγγύης του Δήμου :

– Για το κρασί τους Κων. Βαγενά και Δημ. Στασινόπουλο.

– Για το λάδι τον ελαιοτριβέα  Χριστιανούπολης  Ιωαν. Αλεβιζόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χριστιανούπολης Χαρ. Αλεξόπουλο και τον Κων. Βαγενά.

– Για τα  κηπευτικά και τη χρήση καταψύκτη τους Γεώργιο και Δημήτριο Μιχαλακόπουλο.

– Για την αποθήκευση των ειδών παντοπωλείου και τη χρήση ψυγείου  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών.

– Για τις εκτυπώσεις των καταστάσεων του Επισιτιστικού Προγράμματος το τυπογραφείο Αντ. Μπίτσικας – Κ. Παπαδόπουλος.

– Για τη φιάλη υγραερίου (εστίας μαγειρέματος) το παντοπωλείο του Σωτ. Λύκου.

Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές από το Μορφωτικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, που βοήθησαν στη διανομή με προθυμία  και πολύ αγάπη. Οι καλές ιδέες και πράξεις εμπνέουν πάντα και άλλους να συνεχίσουν και με δικές τους καλές πράξεις να χαρίσουν ελπίδα. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, ο Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δωρητές και εθελοντές υπόσχονται το 2017 να παραμείνουν στο πλευρό των συνανθρώπων μας, μεγαλώνοντας την αλυσίδα αγάπης και προσφοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Γ.Μπ.

Leave a Reply