ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πολυτελές αγαθό» η Δικαιοσύνη την οποία δεν μπορούν να απολαμβάνουν όλοι!

0

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ευρύτερα ο κλάδος, να βρίσκονται στο επίκεντρο των αναφορών όλων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και κάθε καλό, κάνοντας ειδική αναφορά στο λειτούργημα της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η αντικειμενική και σωστή απονομή αυτής, πρέπει να είναι καθημερινό μέλημα όλων.

16111967_252318461855897_549774494_n

Στα σοβαρά προβλήματα, των δικηγόρων και ευρύτερα του κλάδου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαργέλης.  «Οι δικηγόροι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, εξαιτίας της πολύμηνης αποχής για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και διαπίστωσαν, για άλλη μία χρονιά, ότι πλέον κατά την απονομή της δικαιοσύνης, το κυρίως ζητούμενο δεν είναι η επίλυση της διαφοράς, αλλά η ασταμάτητα θεσμοθετούμενη εισπρακτική ικανοποίηση του Δημοσίου, που έχει πλέον αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της δικαιοσύνης, προσδίδοντάς της χαρακτήρα «πολυτελούς αγαθού», το οποίο δεν μπορούν να απολαμβάνουν με κριτήρια ισονομίας, όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, αλλά μόνο οι οικονομικά ισχυροί», ανέφερε ο κ. Μαργέλης, ο οποίος έκανε και έναν μίνι απολογισμό. «Η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και το κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης για την εδραίωση του οποίου εργαστήκαμε επίμονα, συνέβαλε στην υποδειγματική συνεργασία δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων στα δικαστήρια της Καλαμάτας και την αποδοχή του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την απονομή της δικαιοσύνης, που επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες αναγνωρίζουν, αποδέχονται και τιμούν τη θεσμική ιδιότητα ο ένας του άλλου. Ο Σύλλογός μας, είναι και θα είναι κοντά, όπως άλλωστε οφείλει, με υπευθυνότητα στις καθημερινές ανάγκες των συναδέλφων.

Σε πείσμα των καιρών, ο Έλληνας δικηγόρος μάχεται με αξιοπρέπεια. Αγωνίζεται καθημερινά για την επαγγελματική του υπόσταση, σεβόμενος τις αξίες του λειτουργήματός του, της Δικαιοσύνης και τη συνοχή του Κράτους Δικαίου. Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δηλώνει δυνατά ότι θα είναι σθεναρά αντίθετος, στην οποιαδήποτε επιπλέον φημολογούμενη συρρίκνωση του δικηγορικού επαγγέλματος. Ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στην προάσπιση αυτών των αξιών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργέλης, ενώ χαιρετισμό απήυθυναν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση με το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια χρυσή λίρα να τυχαίνει στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας.  

Leave a Reply