ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στιγμιότυπα και σχόλια από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το 2017

0

 

ΣΕ ΚΑΛΟ κλίμα πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το 2017, όπου το πρόγραμμα περιλάμβανε και κοπή πίτας, παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, καθώς και ανταλλαγές ευχών για το νέο έτος. 

  • ΤΥΧΕΡΟΣ που βρήκε το φλουρί στην πίτα ο φίλτατος Σταύρος Μαρτίνος από το kalamatajournal.gr, ο οποίος πήρε και το σχετικό δώρο ενώ δέχτηκε τις ευχές των παρευρισκομένων, δημοσιογράφων και αυτοδιοικητικών.

  • ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ δεκαετή παρουσία στην Καλαμάτα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επισήμανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ μελαγχολικά πως πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια, γεμάτα πάντως από γεγονότα με εμπειρίες ζωής.

  • ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ θέρμη συνεχάρη τον δήμαρχο ο Χάρης Κουτσουρόπουλος από τη Θουρία, για την ουσιαστική παρέμβαση του δήμου ώστε το παιδί της Πόλας Ρούπα να πάει στη γιαγιά του. Πράγματι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στην περίπτωση αυτή αντέδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά και μπράβο τους!

  • Η ΠΡΟΤΑΣΗ του Θόδωρου Μπρεδήμα να αγοράσει ο Δήμος μέσω δανείου το κτήριο Αλειφέρη, έγινε αφορμή για να προκληθεί διευκρινιστική απάντηση εκ μέρους του δημάρχου, ότι το κτίριο βρίσκεται στο έλεγχο του πρώην ΤΑΙΠΕΔ και νυν Υπερταμείου και ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς του και εκτός των άλλων, όπως τόνισε η αγοραπωλησία έχει ήδη ολοκληρωθεί, κάτι που επιβεβαιώνεται και από σχετικές αναρτήσεις.

  • ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως, το ζητούμενο είναι αν θα μπορούσε ο Δήμος σε αυτή τη χρονική συγκυρία και με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει και την Αυτοδιοίκηση, να επωμιστεί ένα ακόμα οικονομικό φορτίο και η απάντηση είναι προφανώς αρνητική.

  • ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμα φορά δήμαρχος σε μια αποστροφή του λόγου του, δεν παρέλειψε να αναφέρει προκαλούμενος από τον κ. Μπρεδήμα πως είμαστε ως χώρα χρεοκοπημένοι και ότι δεν φταίει ο Σόιμπλε για τη χρεοκοπία μας, αλλά εμείς οι ίδιοι. Ακόμα και αν θεωρηθεί υπερβολή η αποστροφή του δημάρχου, δυστυχώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, που σε κάθε περίπτωση είναι σε βάρος μας. 

  • ΕΥΣΤΟΧΗ η κίνηση από πλευράς δημοτικής αρχής να διανεμηθεί το βιβλίο «Αγώνες των Ενωμένων Ελλήνων κατά των Τούρκων του 1821» του Ανωνύμου, σε μετάφραση, προλεγόμενα και σχόλια του καθηγητή Π.Κ. Ενεπεκίδη. Εύγε!! Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με το βιβλίο του τιμηθέντος με το βραβείο Φωτέα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

  • ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ να πω ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, έκανε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει η Καλαμάτα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας των νέων για το 2020.

  • Η ΠΡΟΤΑΣΗ έχει ενδιαφέρον αρκεί να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα βέβαια.

Θανάσης Παντές

262 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply