ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δασικοί χάρτες, σεισμοί και αεροδρόμια για να βρισκόμαστε σε δουλειά!

0

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ οι δασικοί χάρτες Μεσσηνίας και Ηλείας στην ιστοσελίδα ΕΚΧΑ Ε.Α. www.ktimanet.gr και θα πρέπει τώρα όλοι να γίνουν ιντερνετικοί για να… βρουν τα χωράφια τους!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δασών Μεσσηνίας αναγνώρισε τις δυσκολίες του εγχειρήματος και καθώς η μισή σχεδόν Μεσσηνία εμφανίζεται ως δασική, είναι εύλογο να υπάρξουν αντιρρήσεις και ενστάσεις.

ΕΔΩ αρχίζουν τα δύσκολα καθώς και γνώσεις διαδικτύου απαιτούνται και κόστος, παράβολα κλπ., αφού οι περισσότεροι θα χρειαστούν τη βοήθεια δασολόγου ή μηχανικού!

ΜΑΛΙΣΤΑ υπάρχουν δύο σημαντικά εμπόδια για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

ΠΡΩΤΟΝ η δίμηνη προθεσμία (μέχρι 23 Μαρτίου) για την προβολή αντιρρήσεων -ενστάσεων (με επιπλέον 20ήμερο για τους κατοίκους εξωτερικού) καθώς και το κόστος, που είναι αρκετά υπολογίσιμο. (βλέπε σελίδα 21)

ΜΗΠΩΣ η «Ενωση Μεσσηνίας» θα μπορούσε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και για την έγκαιρη ενημέρωση του αγροτικού κυρίως πληθυσμού, αλλά και για την παροχή διευκολύνσεων χιλιάδων ιδιοκτητών αγροτεμαχίων που θα  θελήσουν να εκφράσουν αντιρρήσεις ή να υποβάλουν ενστάσεις;

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στην Καλαμάτα από σεισμική δόνηση.  Ωστόσο δεν υπήρξε ανησυχία, αφού και οι ειδικοί χαρακτήρισαν μεμονωμένο γεγονός το σεισμό, χωρίς μετασεισμική ακολουθία.

ΟΠΩΣ έγραψε το Σάββατο η «Φ» σύντομα (μέσα στο Φεβρουάριο) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα προγράμματος του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την πρόβλεψη των σεισμικών δονήσεων.

ΜΑΛΙΣΤΑ σε δηλώσεις του στη «Φ» ο Μεσσήνιος πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Κανάρης Τσίγκανος, προανήγγειλε την παρουσίαση στην Καλαμάτα του πρωτοποριακού προγράμματος προειδοποίησης για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα (στη foninews.gr λεπτομέρειες).

ΤΕΛΙΚΑ εκεί που οι «Συριζαίοι» τα έβαζαν με τον Τατούλη για τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του να δημιουργηθεί στην Τρίπολη αεροδρόμιο για  πολιτικές πτήσεις χαμηλού κόστους, έρχεται ο  αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης να τον δικαιώσει…

ΕΤΣΙ δίνει «πολιτικά φτερά» στο αρκαδικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα – για μια ακόμα φορά – εξαγγέλλεται αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, η οποία όμως αργεί…

ΜΗΠΩΣ να επικεντρωθεί η Πολιτεία υπό όλες τις εκφάνσεις σε στόχους και έργα εφικτά και ρεαλιστικά με μετρήσιμο αποτέλεσμα;  Γιατί από φούμαρα έχουμε χορτάσει…


ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

 

 

Leave a Reply