ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε μείωση προστίμων κατά 50% και 75% για τροχαίες παραβάσεις προχωρά η κυβέρνηση!

0

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα του 2017, αμέτρητοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, πέφτοντας θύματα στο βωμό της ασφάλτου, η κυβέρνηση με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα, έρχεται να μειώσει(!!!) τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η μείωση, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, θα είναι 50%, και από αυτή θα εξαιρούνται μόνο, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

toskas

Αυτές ωστόσο, δεν είναι οι μόνες παραβάσεις που οδηγούν σε τροχαία ατύχημα, πόσο μάλλον δυστύχημα καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχειά της Τροχαίας, για το 2015, η πιο συνηθισμένη παράβαση ήταν η υπερβολική ταχύτητα. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 7.214 παραβάσεις, ενώ κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι αναφορές Οργανισμών για την οδική ασφάλεια, οι οποίες αποκαλούν την υπερβολική ταχύτητα ως τον υπ’ αριθμό ένα φονιά των δρόμων. Ακολουθούν παραβάσεις για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, μη χρήση κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση κόκκινου και αντικανονικούς ελιγμούς, οι οποίες μέχρι τώρα αποφεύγονταν από τους οδηγούς και… λόγω -αν όχι κυρίως- του υψηλού προστίμου.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ Κ.Ο.Κ.
Για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ο οδηγός και ο κάθε επιβάτης πλήρωνε 300 ευρώ, όπως και για την οδήγηση χωρίς κράνος, ενώ με τη νέα ρύθμιση θα πληρώνει 150 ευρώ, ποσό που θα μειώνεται 50% επιπλέον στην περίπτωση έγκαιρης πληρωμής, όπου δηλαδή θα καταβάλλει κανείς 75 ευρώ.
Η παραβίαση STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται με 700 ευρώ, όπως και το αντικανονικό προσπέρασμα ή η μη χρήση φλας κατά το προσπέρασμα, παραβάσεις που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές, κι όμως η κυβέρνηση, ρίχνει το ποσό σε περίπτωση έγκαιρης πληρωμής στα μόλις 175 ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους οδηγούς να… τρέχουν ελεύθερα, να περνούν το STOP αν βιάζονται και να μην φοράνε ζώνη, αφού δεν κάνει πλέον να πληρώσουν πολλά… Άλλωστε, οι παραβάσεις αυτές, όταν αυξήθηκαν τόσο τα πρόστιμα, μειώθηκαν, κάτι που προφανώς δεν υπολογίζουν οι κυβερνώντες.

 

Leave a Reply