ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδικές χαρές πληρωμένες με…. χρυσάφι απαξιώνονται και υποβαθμίζονται συνεχώς!

0

Καραμπόλα συνέβη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται διαγωνισμός από λάθος αναρτήσεις. Προφανώς λάθη που έχουν παρουσιαστεί όπως στην περίπτωση για αναβάθμιση οργάνων σε παιδικές χαρές μπορεί να μην ακούγονται σοβαρά. Όμως όπως έχουμε επισημάνει σε άλλη στήλη, το κόστος θα είναι αρκετά σημαντικό κατά χιλιάδες ευρώ με παιδικές χαρές που πληρώσαμε χρυσάφι…
Πιο αναλυτικά στο πρακτικό της επιτροπής τονίζεται ότι “«Με την αριθ. 330/2016 απόφασή μας είχαμε ορίσει τη δεύτερη επανάληψη του ανοικτού, μειοδοτικού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την “Προμήθεια οργάνων αναβάθμισης παιδικών χαρών”, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 7η Ιανουαρίου 2017. Με το αριθ. 281/10-01-2017 έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία μάς γνωστοποίησε ότι ύστερα από ενημέρωση του ΕΣΗΔΗΣ, πρέπει να προβούμε σε ακύρωση της εν λόγω διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς δημιουργήθηκε λάθος κατά την ανάρτηση στοιχείων στο ΕΣΗΔΗΣ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί εκ νέου, μέσα στο 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016. Θέτω υπόψη σας τα ανωτέρω και παρακαλώ όπως αποφασίσουμε σχετικά».
Πέρα από τα διαδικαστικά τα ερωτήματα παραμένουν. Οι παιδικές χαρές εκτός από αυτές που δεν έγιναν ποτέ, κόστισαν πάνω από 120.000 ευρώ περίπου, τώρα όμως θα αναβαθμιστούν με κόστος συντήρησης που αγγίζει άλλες περίπου 80.000 ευρώ ,δηλαδή οι παιδικές χαρές κόστισαν περίπου 200.000 ευρώ. Αφήστε που η πρώτη βρίσκεται κοντά σε δρόμο της παραλίας, η δεύτερη σε χώρο που δεν καθαρίζεται στα Φιλιατρά και η τελευταία σε Γαργαλιάνους μακριά από το κέντρο της πόλης. Τέτοιες επιλογές πραγματικά αξίζει να σχολιαστούν.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply