ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ατομικά ρεκόρ και «παρθενικές» εμφανίσεις από τους 70 και πλέον δρομείς του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας

0

ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ 4° ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΥΡΩΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, με την παρουσία 500 περίπου δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα.

Ήταν ένας μοναδικός, πραγματικός λαϊκός αγώνας μακριά από συμφέροντα, στηριγμένος σε τοπικούς φορείς, το Δήμο Ευρώτα, από αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους απ’ όλη τη Λακωνία, από πολυάριθμους εθελοντές, διασώστες, πυροσβέστες και πολλούς άλλους που στήριξαν όλη την προσπάθεια. Μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και που οφείλεται αποκλειστικά στο δραστήριο δρομικό σύλλογο και όχι μόνο, “Α.Π.Σ. Καλλισθένης” και στη ψυχή του συλλόγου τη Δώρα Φιφλή, που ήταν πάνω απ’ όλους και όλα. Το Περιστέρι έζησε για άλλη μια χρονιά μοναδικές στιγμές αλλά και γενικά όλη η ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα.

Η πλατεία του χωριού γεμάτη από λουλούδια, τραπεζάκια με ντόπια και αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης και της γύρω περιοχής. Προσφέρθηκαν σε δρομείς και επισκέπτες πολλές λιχουδιές, τσάι και φυσικός χυμός πορτοκαλιού (βασικό προϊόν της περιοχής), τόσο πριν αλλά και μετά το τέλος των αγώνων. Άφθονο φαγητό για όλους μετά τον τερματισμό, που πρόσφεραν με αγάπη και χαμόγελο οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων. Όλα αυτά, όπως και η ατομική τσάντα που δόθηκε για τον κάθε δρομέα, με το μετάλλιο και πολλά άλλα τοπικά καλά, ήταν εντελώς δωρεάν.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι(εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος και τερματισμός και πάλι στο Περιστέρι.

sdym-1

Μαζική συμμετοχή, νέα ατομικά ρεκόρ

και «παρθενικές» εμφανίσεις

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτόν τον αγώνα και είχε δυναμική παρουσία με πάνω από 70 δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του Συλλόγου με πούλμαν, ενώ και πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποιεί ο Σύλλογος εκτός Μεσσηνίας και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο σύλλογος σάρωσε στα μετάλλια και στα κύπελλα, αφού πολλοί αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο. Συγκεκριμένα στα 10km οι Εμιλιάνο Κάνο και Δημήτρης Πασσιάς κατέλαβαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη των ανδρών, ενώ στις γυναίκες στα 10km είχαμε τη 3η θέση της γενικής κατάταξης από τη Γιώτα Ασημάκου. Στον ημιμαραθώνιο (21,1χιλ.) στο βάθρο ανέβηκε στους άντρες ο Θόδωρος Δημητρακάκης που κατέλαβε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης και για τις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα, κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Στον ημιμαραθώνιο είχαμε το Θανάση Κλάδη να καταλαμβάνει τη 3η θέση στη κατηγορία του στους άντρες και την Έλενα Μιχαλοπούλου στις γυναίκες να παίρνει τη 2η θέση στη κατηγορία της.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που έτρεξαν για πρώτη φορά σε όλους τους αγώνες, ενώ αρκετοί σημείωσαν και νέα ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους. Αξίζει να αναφερθεί επίσης η συμμετοχή από το σύλλογό μας του μεγαλύτερου αθλητή στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων, τον κ. Παναγιώτη Δούση (85 ετών), ο οποίος αγωνίστηκε με πάθος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους θεατές και αθλητές.

sdym-3

Επιτυχώς τερμάτισε και ο πρωταθλητής

στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης

Άξιος σεβασμού και παράδειγμα για όλους Γιώργος Λαζαρίδης. Η συμμετοχή του στον ημιμαραθώνιο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο και επίτιμου μέλους του ΣΔΥ Μεσσηνίας, Γιώργου Λαζαρίδη, στέφθηκε με επιτυχία. Ο Γιώργος αγωνίστηκε και τερμάτισε επιτυχώς, παρέα με το φίλο του Διονύση Μάλαμα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι δυο φίλοι είχαν τρέξει και τερματίσει επιτυχώς πρόπερσι και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

«Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές για την καταπληκτική διοργάνωση των αγώνων, την αγάπη και τη ζέστη φιλοξενία που μας έδωσαν, στον σύλλογό μας που για άλλη μια φορά εντυπωσίασε για τη μαζική παρουσία του και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή από κάθε άλλο σύλλογο και στους δρομείς μας που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς τους ανωτέρω αγώνες.»

Leave a Reply