ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι 26 δρομείς του νεοσύστατου ΑΟ Φιλιατρών

0

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ 40ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ 4ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΥΡΩΤΑ

Με σύμμαχο τον καιρό και τη δυναμική παρουσία 430 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Περιστέρι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα. Πρόκειται για έναν μοναδικό, πραγματικό λαϊκό αγώνα όπου η αγάπη και η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων ανθρώπων του χωριού αλλά και το μεράκι και η ψυχή των διοργανωτών, αγκάλιασε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Ένας αγώνας που ήταν μακριά από συμφέροντα, στηριγμένος σε τοπικούς φορείς, τον Δήμο Ευρώτα, αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους απ’ όλη τη Λακωνία, τους εθελοντές, τους διασώστες, τους πυροσβέστες και τόσους άλλους που ίσως μας διαφεύγουν, για να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια. Το Περιστέρι έζησε μοναδικές στιγμές, αλλά και γενικά όλη η ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα. Η πλατεία του χωριού ήταν γεμάτη από λουλούδια, τραπεζάκια με ντόπια και αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης και της γύρω περιοχής.

Προσφέρθηκαν απλόχερα σε όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες, πολλές λιχουδιές, τσάι και άφθονος φυσικός χυμός πορτοκαλιού που είναι και το βασικότερο προϊόν της περιοχής. Άφθονο φαγητό για όλους μετά τον τερματισμό, κουλούρια, ελιές και φρέσκο λάδι, αλλά και κρασί και όλα βγήκαν από τα σπίτια των ντόπιων αυτών ανθρώπων, που πρόσφεραν με απέραντη αγάπη και χαμόγελο οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων. Όλα αυτά, όπως και το μετάλλιο που δόθηκε στον κάθε δρομέα, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της γης της πεδιάδας του Ευρώτα, ήταν εντελώς δωρεάν. Μαζί με τον κύριο αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκαν και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων και ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα (Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ) διέσχισαν μια όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα, έχοντας ως φόντο τα αγέρωχα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι (εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτης, Άγιος Γεώργιος και τερματισμός και πάλι στο Περιστέρι.

Οι δρομείς του αγώνα των 10 χιλιομέτρων ακολούθησαν τη διαδρομή: Περιστέρι – Φιλίσι – Άγιος Γεώργιος – Σκάλα – Πλατεία Σκάλας (όπου έγινε η αναστροφή) – Άγιος Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός), ενώ οι δρομείς του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ακολούθησαν τη διαδρομή: Περιστέρι – Φιλίσι – Περιστέρι (τερματισμός).

ao-filiatron-2

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι 26 δρομείς

του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών

Παρόν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα έδωσε και ο νεοσύστατος Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών, δίνοντας μάλιστα βροντερό παρόν στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, με περισσότερους από σαράντα (40) συνολικά δρομείς και απλούς επισκέπτες, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν από τα Φιλιατρά.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη εκδρομή που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς γέμισε με χαρά και ικανοποίηση τους συμμετέχοντες. Ήταν μια εκδρομή η οποία συνδύασε την άθληση, με τα πανέμορφα τοπία της πεδιάδας του Ευρώτα και την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, είκοσι έξι (26) συνολικά αθλητές συμμετείχαν από την αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ανάμεσά τους υπήρχαν αρκετοί που έτρεξαν για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου, ενώ αρκετοί σημείωσαν και νέα ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους.

Ειδικότερα, οι αθλητές που συμμετείχαν (και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους) ήταν οι εξής:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (21,1 ΧΛΜ):

Θεόδωρος Δημητρακάκης 01:22:28 (2η θέση γενικής κατάταξης)

Νικόλαος Οικονομόπουλος 01:37:02

Άγγελος Οικονομόπουλος 01:42:32

Αδάμ (Μάκης) Νικολόπουλος 01:46:40

Πέτρος Νικολόπουλος 01:49:54 (ατομικό ρεκόρ)

Χρήστος Μπαρκάς 01:54:37 (ατομικό ρεκόρ)

 

ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Βασίλης Τάνεφ 00:41:55 (5η θέση γενικής κατάταξης)

Παναγιώτης Σκορδάκης 00:51:32

Δημήτριος Χριστόπουλος 00:52:12

Δημήτριος Πανόπουλος 00:52:57 (ατομικό ρεκόρ)

Ανδρέας Χριστόπουλος 00:53:45

Βασιλική Αλεξανδροπούλου 00:55:14

Ελένη Ψύρρου 00:55:14

Χρήστος Μητράκος 00:55:51

Παύλος Καψιμάλης 00:56:09 (ατομικό ρεκόρ)

Παναγιώτης Μαγγανάς 01:03:19

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος 01:06:48 (πρώτη εμφάνιση)

 

ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Λάμπρος Σαπέρας 00:26:54 (πρώτη εμφάνιση)

Βασιλική Κάσση 00:28:29

Δημοσθένης Στασινόπουλος 00:29:14 (πρώτη εμφάνιση)

Παρασκευάς Παπασταθόπουλος 00:30:50 (πρώτη εμφάνιση)

Δέσποινα Χαϊδούση 00:31:35 (πρώτη εμφάνιση)

Αγγελική Τσαφαρά 00:46:40 (πρώτη εμφάνιση)

Βασιλική Ψιλοπούλου 00:46:40 (πρώτη εμφάνιση)

Αγγελική Καραμανώλη 00:50:45 (πρώτη εμφάνιση)

Φωτεινή Στυλιανού 00:50:52 (πρώτη εμφάνιση)

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής αυτής διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Ευρώτα και των παράλληλων αγώνων του, και ιδιαίτερα την ψυχή του “Α.Π.Σ. Καλλισθένης” τη Δώρα Φιφλή, και να τους ευχαριστήσουμε για την ζεστή και άψογη φιλοξενία τους! Συγχαρητήρια σε όλους!» αναφέρουν οι ιθύνοντες του νεοσύστατου συλλόγου των Φιλιατρών.

116 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply