ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

129 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ…

0

Μια λαμπρή βραδιά, γεμάτη ιστορία, συγκίνηση και υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ χθες, σήμερα και αύριο… Μια ιστορία λαμπρή που ξεκίνησε πριν από 129 χρόνια που και σήμερα κατορθώνει να γράφεται με χρυσά γράμματα και να υπόσχεται πως και το μέλλον θα είναι εξίσου λαμπρό!

Με μεγάλη ιστορία και πολλές συγκινητικές στιγμές η εκδήλωση του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου με αφορμή τα 129 χρόνια λειτουργίας του που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.messhniakos-ekdhlosh-3

Μια εκδήλωση που τα είχε όλα: παρουσίαση, απολογισμό, προγραμματισμό των τεσσάρων τμημάτων του συλλόγου, αλλά και βραβεύσεις αθλητών, αθλητριών και ομάδων που διακρίθηκαν κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα τιμήθηκαν ως αναγνώριση για τους κόπους και τις προσπάθειες τους ανάδειξης του αθλητισμού, πολλές προσωπικότητες που πρόσφεραν από διάφορες θέσεις στον χώρο κατά τα προηγούμενα έτη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρουσία του μεσσήνιου υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο γεν. γραμ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο νυν πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Χρήστος Μαντάς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ για την δράση των τμημάτων στίβου μίλησαν οι Δημήτρης Πουλόπουλος και Γιάννης Καλυβιώτης, για το τμήμα πετοσφαίρισης ο Χρήστος Ζερίτης, για το τμήμα ποδοσφαίρου ο Σταύρος Χριστόπουλος και τέλος για το τμήμα ποδηλασίας ο Κοσμάς Νταβουτιάν.messhniakos-ekdhlosh-5

Ανεδείχθησαν επίσης χορηγικές συνεργασίες των τμημάτων κλασικού αθλητισμού και πετοσφαίρισης ενώ ειδική αναφορά έγινε στον Σύλλογο «ΔιαφοροΖΩ» για την δραστηριοποίηση του στην ανάπτυξη των Παραολυμπιακών αθλημάτων, με απονομή πλακέτας στον πρόεδρο του και διεθνή τενίστα με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη καθώς και τους αθλητές του τμήματος στίβου, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και Γεωργίας Παπαδέα.

 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στο κομβικό κομμάτι των χορηγών, για την σημαντική συμβολή τους οι χορηγοί και υποστηρικτές: Μεγάλος χορηγός: Όμιλος Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και οι επίσημοι χορηγοί: Elite City Resort, ACS Καλαμάτας, Σ.Λαμπρόπουλος-Ε.Ντεκελες Ο.Ε., ALUSTIL Πανταζής, Δραγωνάς Α.Ε., Alma Sport, Νίκος Παπαθεοδώρου, Ηλίας Πουλής, Κωνσταντίνος Βρακας.messhniakos-ekdhlosh-1

Για την προφορά τους στον χώρο του αθλητισμού τιμήθηκαν οι ακόλουθες προσωπικότητες: Χρήστος Μαλαπάνης-τ. Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Τσιμόγιαννης-τ.πρόεδρος ΟΠΑΝΑΜ, Δημήτρης Μπάκας-τ. πρόεδρος Αθλητικού οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, Δημήτριος Αβδάλας-Προπονητής Καλαθοσφαίρισης, Παρασκευή Τασιοπούλου-Προπονήτρια Πετοσφαίρισης, Παναγιώτης Θωμόπουλος-Εκπαιδευτικός, Γεώργιος Γιαννόπουλος-Εκπαιδευτικός, Γιάννης Ηλιάδης-Εκπαιδευτικός, Νικόλαος Καλυβιώτης-αθλητής, ΔιαφοροΖΩ Αθλητικός Σύλλογος Α.με Α. Καλαμάτα 2015, Γιώργος Αγγελής-αθλητής, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος-αθλητής, Γεωργία Παπαδέα-αθλήτρια και  Μάκης Τσίλκος-Δημοσιογράφος (συντονιστής της εκδήλωσης).

 

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Διακριθέντες αθλητές από το τμήμα στίβου ήσαν οι: Γιώργος Κούσκουλας, Κρηνιώ Δημητροπούλου, Ελισάβετ Τενέντε, Κωνσταντίνα Αλεξανδροπούλου, Μαριδήμη Χανδρινού, Μαρία Τασιοπούλου και Αλέξανδρος Ζαχαριάς.

 

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

Για την επιτυχία πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής βόλεϊ Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και την συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου, τιμήθηκαν οι: Αντωνοπούλου Φωτεινή, Βέλμαχου Αφροδίτη, Βυθούλκα Νίκη, Ζερίτη Αθηνά, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπεσή Εβελίνα, Μπούνα Θεώνη, Παναγοπούλου Ζωή, Ραμούνδου Νατάσα, Σαμπάτη Ιφιγένεια, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γωγώ, Σπανού Πωλίνα, Τζούλου Κωνσταντίνα, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χειλαδάκη Κέλλυ, Ζεργιώτης Νικόλαος, Χρονόπουλος Χρήστος.messhniakos-ekdhlosh-2

Βραβεύθηκαν οι ακόλουθες 20 αθλήτριες από τις ομάδες Παγκορασίδων-Κορασίδων και Νεανίδων: Βασιλειάδη Κυριακή, Γεωργιοπούλου Τίνα, Γεωργουλάκου Αργυρώ, Γιάρμολιουκ Ζακλίν, Καραγιάννη Μαριλένα, Καραμπάτσου Κωνσταντίνα, Κόκα Χριστίνα, Κοτσομύτη Μαρία, Λεμπέση Άλκιστη, Λιάδη Σταυρούλα, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Μιχαλοπούλου Φωτούλα, Μπένου Βαρβάρα, Ντάκουρη Ιωάννα, Ντεκελέ Μαρκέλα, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Κάτια, Ρομπάκη Έφη, Σπηλιώτη Ιωάννα, Σταθοπούλου Έφη.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ:

Ζωή Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Καστριτσέας, Καλλιόπη Μαντζουνέα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:

Παναγιώτης Στάθης και Γιώργος Μηλίτσης

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ -ΔΕΛΤΙΩΝ

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων λειτουργούσε έκθεση σημαντικών κειμηλίων, μέρος του αθλητικού Μουσείου του συλλόγου, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε δημόσια η συλλογή που περιελάμβανε αντικείμενα από την 129χρονη ζωή του Συλλόγου. Επίσης, εκτέθηκαν αρκετά δελτία παλαιών αθλητών του Μεσσηνιακού και εκδίδονταν αντίγραφο σε όποια-ον το επιθυμούσε.

 

286 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply