ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και στη Μεσσηνία!

0

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι αγρότες, οι οποίοι προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Χθες, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά, να βγαίνουν στους δρόμους στέλνοντας… ηχηρό, το μήνυμα της διεκδίκησης και του αγώνα. Στη Μεσσηνία, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Χανδρινού και Μεσσήνη, από τους εκεί Συλλόγους, με πολλά τρακτέρ να βρίσκονται ακόμη, παρατεταγμένα στους δρόμους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στη «Φ» αναφέρθηκε στις προσυγκεντρώσεις που άρχισαν ήδη να υλοποιούνται και στην Περιφέρεια. «Ο Αγροτικός Σύλλογος της Μεσσήνης, πραγματοποίησε συγκέντρωση στον Σταθμό της περιοχής, ενώ μια δεύτερη έγινε στο Χανδρινού από τον τοπικό Σύλλογο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες συγκεντρώσεις.

theodwrakopoulos

«Έχουμε καλέσει και τους άλλους Συλλόγους, να κάνουμε ένα κοινό μπλόκο», δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών που στάθηκε ιδιαίτερα στα αιτήματα του κλάδου. «Το ασφαλιστικό και το φορολογικό, είναι τα κυρίαρχα συν το κόστος της παραγωγής και θέματα με την κακοκαιρία, τον ΕΛΓΑ, αλλά και τον τριπλασιασμό των εισφορών στα Ταμεία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που ήδη επικρατεί στις τάξεις των περισσοτέρων αγροτών, οι οποίοι πριν αυξηθούν οι εισφορές, είναι ήδη ανασφάλιστοι. «Στόχος τους, είναι να μειώσουν τον αγροτικό πληθυσμό, γι’ αυτό προχωρούν στην επιβολή τόσο βαριάς φορολόγησης»,  ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος και συνέχισε δίνοντας παραδείγματα όσον αφορά στο ασφαλιστικό, εκφράζοντας την απορία του, για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται την κατάσταση. «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τριπλάσιες εισφορές, τη στιγμή που το 60% περίπου των αγροτών είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι. Άρα μη μπορώντας να πληρώσουν αυτές τις εισφορές, πως θα τα καταφέρουν αύριο;».
Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια τρακτέρ παρέμειναν στη Μεσσήνη, με τους παραγωγούς να προσανατολίζονται στον προγραμματισμό μπλόκων. «Οι Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, έχουμε ήδη λάβει την απόφαση και περιμένουμε την απάντηση και του τρίτου συλλόγου της Μεσσηνίας, του Συλλόγου των Γαργαλιάνων», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.

848 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply