ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους “O σπόρος” της Ιφιγένειας Κοτσώνη

0

Στο Hellas Filmbox Berlin 2017  

με πρωταγωνίστρια την Γιούλικα Σκαφιδά

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους πήρε “O Σπόρος” της Ιφιγένειας Κοτσώνη που πρωταγωνιστεί η καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, στο 2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Hellas Filmbox Berlin” στο Βερολίνο.

Η αυλαία του 2ου Hellas Filmbox Berlin έπεσε το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων και στη συνέχεια την προβολή της ταινίας «Ένας άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.

H Κριτική Επιτροπή ανέδειξε η νικήτρια ταινία στην κατηγορία Μικρού Μήκους, όπου κυριάρχησε «O σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη με πρωταγωνίστρια την ταλαντούχα καλαματιανή ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά και η οποία διαδραματίζεται σε μία μελλοντική εφιαλτική Αθήνα.

Το story…

sporos-2Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών
εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο που η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας».

Παράλληλα η Κριτική Επιτροπή έκανε ειδική μνεία σε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα:

  • 1/ Minus Οne της Νατάσσας Ξύδη
  • Twist του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου
  • Archipelagos, Naked Granites της Δάφνης Χαιρετάκη
  • Η Θηλιά του Βασίλη Λουλέ

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας New Vision έλαβε το «Interruption» του Γιώργου Ζώη ενώ το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ πήρε «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου.

Δείτε εδώ το trailer

 

Leave a Reply