ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκος Μαστοράκης: Γιατί “πετάξανε” τον Σφακιανάκη από την Αστυνομία

0

Η μεγαλύτερη… έκπληξη των κρίσεων στην Αστυνομία για το 2017, αν και από πέρυσι διεφάνη η πρόθεση των ιθυνόντων , θέτοντάς τον στο περιθώριο, ήταν η αποστράτευση του Μανώλη Σαφακιανάκη.  Του πρώην ισχυρού άνδρα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει πραγματοποιήσει περίπου 12.000 επιτυχημένες έρευνες για το έγκλημα στο Διαδίκτυο, ανάμεσα στις οποίες και στη Μεσσηνία.  Κάθε χρόνο η υπηρεσία του χειριζόταν περίπου 1.000 υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης, 60 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, 300 υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με την απομάκρυνσή του να προκαλεί την έντονη δυσφορία των πολιτών και όχι μόνο… Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Νίκου Μαστοράκη, ενός ανθρώπου που ξέρει όσο λίγοι τα Μέσα.

sfakianakhs-mesa

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΗ
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
«Διάβασα τα κακάσχημα νέα. Η πατρίς ευγνωμονούσα, σε έθεσε σε αποστρατεία. Και δεν φταίει η κυβέρνηση, που με οδύνη αποφάσισε κάτι τέτοιο. Φταις εσύ. Πεισμάτωσες και έβαλες το καθήκον μπροστά από το προσωπικό συμφέρον. Αρνήθηκες, πιθανόν, να υποκλέπτεις για χάρη της Συριζοσυμμορίας, τα email των πολιτικών της αντιπάλων. Το Τσιπροσυμμάζωμα, σου φέρθηκε ευγενέστατα, με μια απλή μετάθεση-προειδοποίηση. Και μετά, χάθηκε ρε άνθρωπε να στείλεις επιστολή μετανοίας, στυλ Τσακαλώτου, και να μείνεις στη θεσούλα σου, με τον μισθουλάκο σου, με δόξα και τιμή;
Σου ζήτησαν να τους δώσεις τα email του Αναστασιάδη και όλων των κακούργων του “Πρώτου Θέματος.” Εμ δεν ήταν και σπουδαία δουλειά. Ένα κλικ θα έκανες και θα στέριωνες στην αστυνομία. Πού εσύ! Γαϊδουρινό πείσμα αδερφέ μου. Σαν χαλασμένο λογισμικό που αρνείται να κάνει reboot. Μήπως είχε κι άλλη επιλογή ο φουκαράς ο Γκεμπελπάς; Σου είπε “ξους” και από δω πάνε κι άλλοι. Άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μανώλη, πληρώνεις τα σφάλματά σου. Το μεγαλύτερο και ασυγχώρητο ήταν ότι έκανες καλά τη δουλειά σου. Το αμέσως επόμενο, ήταν ότι η δουλειά σου αναγνωρίστηκε από τον κόσμο. Και το τρίτο ότι δεν έβαλες μυαλό για να υποταχθείς στο Συριζοσύστημα. Ελπίζω, πάντως, φεύγοντας από την υπηρεσία, να πήρες κι ένα σκληρό (δίσκο) με στοιχεία ενοχής για την αλητοσυμμορία που σε παραίτησε. Αυτά και καλή τύχη, φίλε μου».

mastorakis

CSI… ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ
Ο Μανώλης Σφακιανάκης όμως, δεν το έβαλε κάτω και ανακοίνωσε ήδη  τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα….  Συγκεκριμένα θα ιδρύσει Ινστιτούτο, υπό τη μορφή ελληνικού CSI, που θα δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου και θα ενημερώνει πολίτες, γονείς και παιδιά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

csi-cyber-logo-1
Παράλληλα, το Ινστιτούτο θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε επιστήμονες δωρεάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, μόλις ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου για την αποστρατεία του, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, η πτήση προσγειώθηκε πλην όμως δεν έχει φτάσει στον τελικό προορισμό. Φίλοι μου, σας ανακοινώνω ότι θα με βρίσκετε στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ. Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως, θα συνεχίζω να τις δίνω, όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα!
Το πρόγραμμα για τις επισκέψεις μου ανά νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα… σε συνέντευξη Τύπου. Καλή αρχή σε όλους μας και είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα- στόχο ανά την Ελλάδα»’.

Leave a Reply