ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ σε νέες κινητοποιήσεις για τις θέσεις εργασίας

0

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με σκοπό να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις με μόνιμο προσωπικό ώστε να μην απαξιωθεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας  και να παραχωρήσει στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες, ξεκίνησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.
Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των συμβασιούχων στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με την συμπαράσταση του ΔΣ  Σωματείου ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν και πέτυχαν συνάντηση με το δήμαρχο, όπου του τέθηκε  το αίτημα για πάγιες και μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και η πορεία εξέλιξης του ομόφωνου αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση των συμβάσεων. Στη συνάντηση απαιτήθηκε από το ΔΣ του Σωματείου παρέμβαση του δημάρχου ώστε να τροποποιηθεί ο οργανισμός στην κατεύθυνση της στελέχωσης των υπηρεσιών σε εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας.
Σε συνέχεια το Σωματείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον παράλληλο προγραμματισμό δράσεών του για το επόμενο διάστημα: «Με ομόφωνη απόφαση της γενικής του Συνέλευσης κάνει κάλεσμα σε σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους μικροεπαγγελματιών, ώστε από κοινού να συνταχθεί αίτημα διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής σε μακροχρόνια ανέργους, ΑμεΑ και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

  • Κτίζουμε την δική μας κοινωνική συμμαχία.
  • Προστατεύουμε τον κοινωνικό πλούτο που δημιουργήσαμε με την εργασία μας.
  • Αγωνιζόμαστε για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας.
  • Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.
  • Δεν πωλείται και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το στερεί από κανέναν.

Το δίκιο είναι  με το μέρος μας».

Leave a Reply