ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεθνές συνέδριο για τα εγκεφαλικά και τις επιπτώσεις τους στην Αθήνα

0

 

Βαριά είναι η ετήσια επίπτωση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων στον ελληνικό πληθυσμό, με τους άνδρες να αποτελούν συχνότερα τα «θύματα» των καρδιαγγειακών προβλημάτων σε σύγκριση με τις γυναίκες.
Τουλάχιστον 310 άνθρωποι ανά 100.000 ηλικίας 45 έως 85 χρόνων υφίστανται κάθε χρόνο εγκεφαλικό επεισόδιο, αριθμός που φέρνει τη νόσο στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τα αίτια αναπηρίας και στην τρίτη σε ό,τι αφορά στις αιτίες θανάτου. Ειδικότερα, η αναλογία είναι 362 άνδρες και 271 γυναίκες ανά 100.000 πληθυσμού.
Το κοινωνικό-οικονομικό κόστος των εγκεφαλικών είναι τεράστιο. Ένα μήνα μετά το εγκεφαλικό, το 26% των ασθενών έχει ήδη πεθάνει. Ένα χρόνο μετά, η θνησιμότητα έχει φθάσει στο 37% και από τους επιζώντες το ένα τρίτο περίπου είναι ανάπηροι και χρειάζονται συνεχή βοήθεια, υποστήριξη και επίβλεψη.
Μάλιστα, οι επιδημιολογικές μελέτες καταγράφουν αύξηση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων σε περιόδους οικονομικής ύφεσης καθώς επιδεινώνεται η ποιότητα διατροφής, μεγαλώνει το άγχος, εμφανίζεται συχνότερα κατάθλιψη, καταγράφονται περισσότερες εξαρτήσεις, όπως το κάπνισμα. Ωστόσο, η επιστήμη «απαντά» με ολοένα περισσότερο καινοτόμες τεχνικές, υλικά και ιατρικές συσκευές που φέρνουν επανάσταση στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του εμφράγματος και των εγκεφαλικών.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την «Καινοτομία στην καρδιαγγειακή ιατρική» θα συζητηθούν στο διεθνές, ετήσιο συνέδριο «Heart, Vessels & Stroke» το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 27-29 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

141 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply