ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο τιμόνι της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ο μεσσήνιος Διαμαντής Μητρόπουλος

0

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ των αστυνομικών διευθυντών Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του μεσσήνιου, γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Διαμαντή Μητρόπουλου.

Στην τελετή, παρέστησαν οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος,  Κέρκυρας Ιωάννης Ματσούκας, Αχαΐας Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Ακαρνανίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Παπαευθυμίου και ο προσωρινός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, αστυνομικός διευθυντής Αθανάσιος Παπανικολάου.

Επιπλέον, παρέστησαν οι βοηθοί του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, όλοι οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Διαμαντής Μητρόπουλος, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, αντιστράτηγο ε.α. Φώτιο Τσόλκα, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην έως τώρα θητεία του. «Ακολούθησα όλο αυτό το διάστημα, ένα μακρύ ταξίδι με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές και φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη αλλά και γεμάτος από πλούσιες αναμνήσεις και εμπειρίες». Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς ο κ. Τσόλκας είπε πως, «θέλω να γνωρίζετε ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλείστε να επιτελέσετε ως εγγυητές της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας».

Τέλος αναφερόμενος στο νέο γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, υποστράτηγο Αδαμάντιο Μητρόπουλο, πρόσθεσε ευχήθηκε τα καλύτερα. «Είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επιτυχημένος και καταξιωμένος αξιωματικός. Εγώ προσωπικά έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτόν και είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα αποκτήσετε την ίδια κατά τη συνεργασία σας.

Σας καλώ να στηρίξετε το νέο γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, σε όλες του τις προσπάθειες με όλες σας δυνάμεις. Η αστυνομία έχει συνέχεια, η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια, για το κοινό καλό της κοινωνίας μας».

 

Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ

ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ξεχωριστές ήταν και οι αναφορές του μεσσήνιου νέου γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Διαμαντή Μητρόπουλου. «Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγο Φώτιο Τσόλκα, τόσο για τα καλά του λόγια, όσο και για την θερμή υποδοχή του. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία με τίμησε προάγοντάς με στο βαθμό του υποστρατήγου και μου εμπιστεύτηκε την σημαντική θέση του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας. Φυσικά, το αίσθημα της ευθύνης, μεγαλώνει καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον αντιστράτηγο  Φώτιο Τσόλκα, έναν άνθρωπο ο οποίος με ήθος εκπλήρωσε επιτυχημένα τα καθήκοντα του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή και διέγραψε μία σημαντική σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι προκάτοχος του στρατηγού, ως γενικός περιφερειακός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ήταν ο νυν υπαρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Αριστείδης Αδρικόπουλος ». Τέλος ολοκλήρωσε αναφερόμενος στο δύσκολο έργο, που έχει να επιτελέσει. «Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως είναι και θα συνεχίσει να είναι επίπονο απαιτώντας τη συστράτευση και την προσπάθεια όλων μας. Θα εξακολουθήσουμε, ενωμένοι, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των πολιτών. Θέλω να τονίσω ότι η Αστυνομία είναι μια και ενιαία και οι επιτυχίες μας, ανταποκρίνονται στο σύνολο των Υπηρεσιών και όχι μόνο σε μερικές. Στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι εξίσου σημαντική η Ασφάλεια, η Τάξη και η Τροχαία. Δεν υπάρχουν αστυνομικές Υπηρεσίες δύο ταχυτήτων και ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε με αίσθημα συλλογικότητας ως μια ενιαία ομάδα », ανέφερε χαρακτηριστικά, ο νέος περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος τίμησε τον προκάτοχο του, προσφέροντάς του συμβολικά, μια εικόνα που απεικονίζει την εορτή των Θεοφανείων.

Leave a Reply