ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφαιρέθηκε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από τον Μπολτ και την Τζαμάικα

0

Αφαιρέθηκε από τον Γιουσέιν Μπολτ και την ομάδα σκυταλοδρομίας (4×100) της Τζαμάικα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2008 στο Πεκίνο, καθώς ο Νέστα Κάρτερ ανιχνεύθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ…

Οριστικοποιήθηκε η αναμενόμενη  απόφαση της ΔΟΕ χθες το μεσημέρι, να ακυρώσει την Τζαμάικα από τη σκυταλοδρομία 4Χ100, αφού ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικός σε επανέλεγχο του δείγματος του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θυμίζουμε πως η Τζαμάικα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 37.10, χρόνος που αποτέλεσε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ.

Έπειτα, όμως, από την τελευταία εξέλιξη το Τρίνινταν και Τομπάγκο θα είναι εκείνο που θα κατακτήσει το χρυσό με την Ιαπωνία στη δεύτερη θέση και τη Βραζιλία να ανεβαίνει στο βάθρο…

Πέρα από τον Κάρτερ, στην τετράδα της Τζαμάικα ήταν και οι Μπολτ, Φράτερ και Πάουελ με τον πρώτο να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος αφού πλέον έχει 8 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και όχι 9. Τον περασμένο Ιούνιο όταν είχε ερωτηθεί σχετικά ο Μπολτ είχε τονίσει: “Είναι μεγάλη η απογοήτευση να έχεις δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να γίνεις Ολυμπιονίκης και τώρα να συμβαίνει αυτό. Πονάει η καρδιά μου. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι πρέπει να επιστρέψω το χρυσό μετάλλιο της σκυτάλης, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω”.

Πάντως, αναφέρθηκε και στον Κάρτερ: “Πρέπει να είναι πολύ σκληρό γι’ αυτόν και δεν είμαι σε θέση να καταλάβω το τί περνάει αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την κατάσταση αλλά είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν”.

35 Συνολικές προβολές, 5 Σήμερα

Leave a Reply

Accessibility
ΚΛΕΙΣΙΜΟ