ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ακρον» του μανιάτη Μιχάλη Γριβέα

0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ “REX” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, η εφημερίδα ΦΩΝΗ, το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Άκρον» του Μιχάλη Κ. Γριβέα στο Ξενοδοχείο «REX» (Αριστομένους 26, Καλαμάτα) το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 7 μ.μ.

%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b1%cf%83Η παρουσίαση θα γίνει από την Αντωνία Παυλάκου (Φιλόλογο – συγγραφέα – Γ.Γ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων), Τζούλια Πουλημενάκου (Ποιήτρια – μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών), ενώ στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο Μανιάτης στην καταγωγή Μιχάλης Γριβέας που θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το έργο του.


Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιώργος Τσαπόγας (ηθοποιός), Τρισεύγενη Παράσχου (δικηγόρος), ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Best TV.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πρόκειται για ένα ταξίδι δύο αιώνων, όπου ο χρόνος παιχνιδίζει συστρέφοντας και επιμηκύνοντας την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, ξεκινώντας με την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους και φτάνοντας στο επέκεινα του 21ου αιώνα.

  • Άκρον: Φανταστικό χωριό στο νοτιότερο κάβο της Μάνης, άκρον του πελάγους της γης και τ’ ουρανού.

  • Άγις: αξιωματικός του ιππικού, μαχητής έξι πολέμων! Από τους Βαλκανικούς ως το 1940-41.

  • Ρουμπίνη: πανέμορφος άγγελος του έρωτα και του λαού.

  • Αντισυμβατική ιστορία, πολέμων – ερώτων – αιχμαλωσιών – επαναστάσεων, που υπερβαίνει τη πεζή πραγματικότητα. Οι ήρωες συνομιλούν με φαντάσματα και τα γεγονότα μπερδεύονται με μεταφυσικά οράματα. Το κραχ του 1932 μπλέκεται με την οικονομική κρίση του 2011 και η δικτατορία του Μεταξά αγκαλιάζεται με τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ο πατριωτισμός και η αριστερά σμίγουν, σ’ ένα εκρηκτικό μίγμα, κυοφορώντας την Ελληνικότητα του μέλλοντος.

  • Στο απρόσμενο τέλος η ιστορική αλήθεια χορεύει ταγκό με την προφητεία για το πεπρωμένο της Ελλάδας που έρχεται…

  • Το “ΑΚΡΟΝ” απέσπασε έπαινο μυθιστορήματος στον 34ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών το 2016.

Leave a Reply