ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε διαρκή πολιτική κίνηση ο Τατούλης “παρενοχλεί” και πάλι το πολιτικό σύστημα!

0

Πλάνην οικτρά πλανώνται όσοι πίστευαν πως… ξεμπέρδεψαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος ξεδιπλώνοντας εγκαίρως τα σχέδια και τις βλέψεις του, δήλωσε πολιτικά παρών, καθώς όπως είπε «η Νέα Πελοπόννησος μετατρέπεται σε δεξαμενή πολιτικής σκέψης και πολιτικής πρακτικής αφού απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να παράξει πολιτική, να συγκρουστεί και να αμφισβητήσει». Ο περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον απολογισμό του 2016, αναρωτήθηκε «αν δεν είναι αυτό πολιτική πρωτοβουλία και πολιτική πρωτοπορία, τι είναι;».
Αφού υπογράμμισε εμφατικά ότι ο απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής σηματοδοτεί νέα πολιτικά δεδομένα για την Πελοπόννησο και τη χώρα, χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημά της,  την υπεράσπιση του σχεδίου της, το οποίο με συνέπεια προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχώς υλοποιεί, χωρίς να διαφοροποιείται μετεκλογικά. «Οι πολίτες το έχουν αναγνωρίσει αυτό ήδη δύο φορές και θα το κάνουν και τρίτη. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί είναι κοινά παραδεκτό σε όλη τη χώρα ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Περιφέρειες».
Ειδική αναφορά ο κ. Τατούλης, έκανε στη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τονίζοντας ότι σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο προγράμματα, το ΕΣΠΑ και τα τομεακά των υπουργείων, «και δεν μιλά κανείς για αυτό, γιατί πιθανώς θεωρούν αυτονόητες τις ικανότητές μας», επεσήμανε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατετάγη στις τρείς πρώτες Περιφέρειες της χώρας στο κλείσιμο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2016, και βρίσκεται στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Ο Πέτρος Τατούλης, ανέφερε ακόμη ότι έχει εξασφαλίσει επιπλέον 120 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρησιακού προγράμματος της Πελοποννήσου, από τα τομεακά προγράμματα, τόσο για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και για βιολογικούς καθαρισμούς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Αφού αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα οδοποιίας, ύδρευσης, σχολικών κτιρίων, νοσοκομειακών υποδομών και εξοπλισμού, που ολοκλήρωσε με επιτυχία η Περιφέρεια, στηλίτευσε τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, η οποία «παραμένει μόνιμα στην άρνηση χωρίς να έχει θέση για τίποτα και χωρίς να σέβεται την ετυμηγορία των πολιτών», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ειδική αναφορά ο Περιφερειάρχης, έκανε στα «παιδιά του κομματικού σωλήνα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί οδήγησαν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση» και έθεσε στον αντίποδα την ανεξαρτησία της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία ισχυροποίησε το πολιτικό προφίλ όλης της Πελοποννήσου.
«Το 2017 θα τρέξουμε με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και θα εκπλήξουμε ακόμη περισσότερο με τις πρωτοβουλίες μας», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη των πολιτών.

137 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply