ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για το νέο βιβλίο «Ακρον» του Μιχάλη Γριβέα με «φόντο» τη Μάνη στην Καλαμάτα

0

Το βιβλίο του πολυβραβευμένου Μανιάτη συγγραφέα Μιχάλη Γριβέα «Ακρον», παρουσιάζουν το Σάββατο στην Καλαμάτα, οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, το βιβλιοπωλείο «ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ» και η εφημερίδα «ΦΩΝΗ»,  με τη στήριξη της τηλεόρασης Best, που είναι χορηγός επικοινωνίας.

griveas
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο REX (Αριστομένους 26).
Η παρουσίαση θα γίνει από την Αντωνία Παυλάκου (Φιλόλογο – συγγραφέα – Γ.Γ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων), Τζούλια Πουλημενάκου (Ποιήτρια – μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών), ενώ στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο Μανιάτης στην καταγωγή Μιχάλης Γριβέας που θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το έργο του. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιώργος Τσαπόγας (ηθοποιός), Τρισεύγενη Παράσχου (δικηγόρος), ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πρόκειται για ένα ταξίδι δύο αιώνων, όπου ο χρόνος παιχνιδίζει συστρέφοντας και επιμηκύνοντας την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, ξεκινώντας με την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους και φτάνοντας στο επέκεινα του 21ου αιώνα.

  • Ακρον: Φανταστικό χωριό στο νοτιότερο κάβο της Μάνης, άκρον του πελάγους της γης και τ’ ουρανού.
  • Άγις: αξιωματικός του ιππικού, μαχητής έξι πολέμων! Από τους Βαλκανικούς ως το 1940-41.
  • Ρουμπίνη: πανέμορφος άγγελος του έρωτα και του λαού.
  • Αντισυμβατική ιστορία, πολέμων – ερώτων – αιχμαλωσιών – επαναστάσεων, που υπερβαίνει τη πεζή πραγματικότητα. Οι ήρωες συνομιλούν με φαντάσματα και τα γεγονότα μπερδεύονται με μεταφυσικά οράματα. Το κραχ του 1932 μπλέκεται με την οικονομική κρίση του 2011 και η δικτατορία του Μεταξά αγκαλιάζεται με τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ο πατριωτισμός και η αριστερά σμίγουν, σ’ ένα εκρηκτικό μίγμα, κυοφορώντας την Ελληνικότητα του μέλλοντος.
  • Στο απρόσμενο τέλος η ιστορική αλήθεια χορεύει ταγκό με την προφητεία για το πεπρωμένο της Ελλάδας που έρχεται…
  • Το “ΑΚΡΟΝ” απέσπασε έπαινο μυθιστορήματος στον 34ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών το 2016.

30 Συνολικές προβολές, 4 Σήμερα

Leave a Reply

Accessibility
ΚΛΕΙΣΙΜΟ