ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε προτεραιότητα οδικά έργα της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια με την Τριφυλία στο επίκεντρο

0

Σε προτεραιότητα θέτει η περιφέρεια τα οδικά έργα της Μεσσηνίας καθώς εκτιμά ότι μόνο με υποδομές θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν του Νομού καθώς ανακηρύχθηκαν οι ανάδοχοι 2 έργων της Μεσσηνίας που δημοπρατήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με το πράσινο φως να δίνει τελικά η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρώτη θετική είδηση αφορά στο τμήμα Ριζόμυλος – Χράνοι της 9ης επαρχιακής οδού, ενώ σε άμεση εργολαβία τίθεται το τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι της 9ης εθνικής οδού. Για τον οδικό άξονα της Νότιας Μεσσηνίας από τον Ριζόμυλο πάρθηκε η απόφαση για την  επανάληψη της δημοπρασίας, καθώς ήταν αρκετά χαμηλή η έκπτωση, ενώ για την Τριφυλία το έργο που εγκρίθηκε αφορά την οριστικοποίηση του διαγωνισμού.

ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που αφορά το επίμαχο έργο «Βελτίωση- συντήρηση 9ης εθνικής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», έχει συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, καθώς η  προσωρινή μειοδότρια είναι η εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ Τεχνική Α.Ε.,» που παρείχε τελική έκπτωση στο 13%. Στον διαγωνισμό μετά την πρώτη διαδικασία δημοπράτησης τον Φεβρουάριο του 2015, κατέληξαν να συμμετέχουν τελικά 3 εργολήπτριες εταιρίες που πληρούσαν όλες τις διαδικασίες.
Μάλιστα το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με εγκύκλιό του είχε υποδείξει στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται εκπτώσεις υπερβολικού μεγέθους δεδομένου ότι αρκετά έργα εμφάνιζαν τεχνικές και χρονικές δυσκολίες στην εκπλήρωση του φυσικού αντικειμένου, με αποτέλεσμα έργα να μένουν ημιτελή ή να κοστίζουν περισσότερο λόγω αναπροσαρμογής των τιμών κατασκευής και πρώτων υλών.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply