ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βραβείο στους δημοσιογράφους Ανατ. Αιγαίου – Δωδεκανήσων της ΕΣΗΕΠΗΝ από το Ίδρυμα Μπότση

0

ΣΤΗΝ 33η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

Μια ιστορική τιμητική διάκριση δόθηκε προ ημερών από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση στους επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, για την πληρότητα της ενημέρωσης με σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η πρόταση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την βράβευση της ΕΣΗΕΠΗΝ, υπήρξε ομόφωνη. Την Ένωση στην επιτροπή εκπροσώπησε ο Γενικός  Γραμματέας, Γιώργος Καρβουνιάρης.

Στην 33η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής με την παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας, το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκο Κορτέση.

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, το συμβολικό χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο θα διατεθεί σε δημοτικές κοινωνικές δομές του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου που έχουν επιφορτισθεί με την φιλοξενία των προσφύγων.

Τα υπόλοιπα κύρια βραβεία απονεμήθηκαν στους: Αντώνη Σρόιτερ, Διονύση Νασιόπουλο, Αντώνη Ρεπανά, Αναστασία Κοσιώνη. Επίσης ειδικά βραβεία δόθηκαν στους: Αντώνη Αντωνόπουλο, Γεώργιο Γάτο, Ευαγγελία Τσικρικά, Κατερίνα Τασσοπούλου, Νίκο Φιλιππίδη, Ισαάκ Καριπίδη, Χρυσόστομο Πατούλα και Βασίλειο Μπίτση. Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στους: Ανδρέα Μπόμη, Γιάννη Μαμουζέλο, Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση”, Εφημερίδα “Κρητική Επιθεώρηση” Ρεθύμνου, Βασίλη Κουτρουμάνο, Εφημερίδα “Ταχυδρόμος” Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Βλάχος και Εφημερίδα “Μαχητής”. Τέλος ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος.

 

 

Leave a Reply