ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωτική συνάντηση των δημοσιογράφων -μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ

0

Για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου

με επίκεντρο το Ασφαλιστικό

 

Για τα φλέγοντα ζητήματα και τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό μετά την κατάργηση του Αγγελιόσημου, του βασικού δηλαδή πόρου των Ταμείων και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον στον δημοσιογραφικό κόσμο, ενημέρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας οι διοικήσεις της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών (ΤΕΑΣ).

Στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης στην Καλαμάτα, η οποία έλαβε χώρα στο πρώην δημαρχείο, σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας εξέφρασε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Περιφερειακό Τύπο χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «οξυγόνο» για την περιφέρεια και παρά την σκληρή – αλλά δημιουργική – κριτική που πολλές φορές τυγχάνει και ο ίδιος, ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου είναι αναντικατάστατος στην προβολή και ανάδειξη των προβλημάτων της, δηλώνοντας συμπαραστάτης όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης, ο κ. Νίκας προσέφερε στα μέλη των διοικήσεων Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και ΤΕΑΣ αναμνηστικά δώρα, ενώ προσκάλεσε τις διοικήσεις της Ένωσης και του ΤΕΑΣ στον εορτασμό της Πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, τα μέλη απεδέχθησαν την πρόσκληση. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. κ. Κορτέσης, τον ευχαρίστησε για την φιλοξενία. 

Στο περιθώριο της συνάντησης στην Καλαμάτα, τα μέλη του τοπικού τμήματος απέδωσαν τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΤΕΑΣ Θανάση Μπαμπανέβα, θέλοντας στο πρόσωπό του να τιμήσουν και όλα τα μέλη της διοίκησης για την πολύχρονη και μαχητική τους στάση και προσφορά στο σύνολο της περιφερειακής δημοσιογραφίας. Την πλακέτα παρέδωσε ο Εργασιακός Εκπρόσωπος των καλαματιανών δημοσιογράφων, Γιάννης Σινάπης και εν συνεχεία τα στελέχη των διοικήσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και του Τ.Ε.Α.Σ. πόζαραν για μια αναμνηστική φωτογραφία!

Ανάλογη συνάντηση έγινε από τις διοικήσεις της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και του Τ.Ε.Α.Σ. την επομένη, Κυριακή, στα μέλη του Πύργου.

Τέλος, να σημειωθεί πως για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί μια σημαντική ευρεία σύσκεψη του διασωματειακού του Τύπου στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν τα όλα τα ζητήματα που απασχολούν σε συλλογικό επίπεδο το δημοσιογραφικό κλάδο της χώρας.

Leave a Reply