ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Καλαμάτα με τα τρακτέρ οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες

0

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά σήμερα, οι αγρότες της Μεσσηνίας, οι ποίοι νωρίς το μεσημέρι έφτασαν με τα τρακτέρ τους από τη Μεσσήνη, παρατάσσοντάς για λίγη ώρα συμβολικά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αγρότες, που έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις  από την περασμένη εβδομάδα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.

trakter-2

Στο επίκεντρο, το ασφαλιστικό, που όπως επισημαίνουν θα τους γονατίσει, αλλά και το ζήτημα της φορολογίας και πλέον, οι δασικοί χάρτες, με τα χτήματα των περισσοτέρων, να χαρακτηρίζονται δασικά. Οι αγρότες με τα τρακτέρ, διέσχισαν την οδό Αιστομένους και μέσω της Φραντζή, έφτασαν στην οδο Ύδρας, εκεί όπου στεγάζεται η διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας, όπου συνάντησαν τον διευθυντή Γιώργο Σωτηρόπουλο στον οποίο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

trakter-4       trakter-3

Ο πρόεδρος του Συλλόγου της Μεσσήνης και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Σωτηρόπουλο για τον αγώνα και τα αιτήματα του κλάδου. “Εδώ και μια εβδομάδα είμαστε στο δρόμο, στο πλαίσιο συνεννόησης με το Πανελλαδικό Συντονιστικό, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Τα προβλήματά μας, είναι πάρα πολλά και δυστυχώς, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη, αυτό με τους δασικούς χάρτες.

trakter-6

Για ‘μας είναι ένα καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο, που προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο, γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ, για να διαμαρτυρηθούμε και να καλέσουμε όλους τους αγρότες να μην πληρώσουν”, ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μπίρη να σημειώνει πως “για ‘μας, πάει το κράτος να χτυπήσει τους φτωχούς, τους  μικρούς αγρότες, αντί να χτυπήσει τους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές”. Ο διευθυντής δασών προσπάθησε να εξηγήσει στους αγρότες πως “το πολιτικό και το αγροτικό ζήτημα, δεν είναι δικό μου θέμα, ως υπεύθυνου της υπηρεσίας! Ως πολίτη μπορεί να με αφορά, όμως εγώ οφείλω να εφαρμόζω όσα μου λέει ο Νόμος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συντάχθηκαν οι χάρτες και δόθηκε εντολή ανάρτησης, δεν μπορώ εγώ να πάρω θέση, για το αν είναι παράνομο”.

trakter-5

Ακόμη ο κ. Σωτηρόπουλος ρώτησε τους αγρότες αν πιστεύουν πως δεν πρέπει να υπάρχουν δασικοί χάρτες, κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, με τους αγρότες να συμφωνούν μεν, αλλά όχι έτσι και κυρίως χωρίς κόστος.
Οι παραγωγοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, για  το μέγεθος του προβλήματος και το υπέρογκο κόστος αποκατάστασής τους και φεύγοντας, αφού έμειναν στην άκρη οι στιγμές εντάσεις, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στο ύψος του αεροδρομίου, δηλώνοντας δυναμικό παρόν.

Λεπτομέρειες στη “ΦΩΝΗ” της Τρίτης.

483 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply