ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσία Ολυμπιονικών και Βαλκανιονικών το 1ο Παμπελοποννησιακό Τουρνουά Πάλης

0
  • ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «G.M.P BOUKA RESORT HOTEL»

Στο επίκεντρο της ελληνικής Πάλης θα βρεθεί στις 5 Φεβρουαρίου η πόλη της Μεσσήνης, που για μια δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών φιλοξενεί μια σημαντική αναπτυξιακή διοργάνωση Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης.

Πρόκειται για το 1ο Παμπελοποννησιακό παιδικό Τουρνουά Πάλης «G.M.P Bouka Resort Hotel» το οποίο διοργανώνει ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Μεσσηνίας «Αριστόδημος», ο οποίος πέρυσι την πρώτη χρονιά λειτουργίας του είχε αναλάβει μια ακόμη σημαντική διοργάνωση αναπτυξιακού χαρακτήρα κι έχοντας δείξει σημαντικά δείγματα γραφής βρίσκεται και πάλι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει πολυάριθμους φέρελπις αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα διεκδικήσουν τη διάκριση. Παράλληλα θα φιλοξενήσει Ολυμπιονίκες και Βαλκανιονίκες που θα βρεθούν στην Μεσσήνη στις 5 Φεβρουαρίου προκειμένου να στηρίξουν την διοργάνωση αλλά και να παροτρύνουν και να καθοδηγήσουν τη νέα γενιά προς τη σωστή κατεύθυνση και τον υγιή αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Παμπελοποννησιακό Τουρνουά Πάλης στη Μεσσήνη θα βρεθούν, θα μιλήσουν και θα βραβευθούν δυο Ολυμπιονίκες της Ολυμπιάδας των Αθηνών του 2004, η 4η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη και ο 3ος Ολυμπιονίκης Αρτιομ Κιουρεγκιάν. Επίσης, παρόν στους αγώνες θα είναι και ο «χάλκινος Βαλκανιονίκης» Γιώργος Νικολόπουλος. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας και του Τιτάν Πύργου.afisa-palhs

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό της Μεσσήνης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης στις 10 το πρωί με συνδιοργανωτές το Δήμο Μεσσήνης, την ΕΛ.Ο.Π. και τον Α.Σ.Μ. «Αριστόδημος».

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι παλαιστικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου: Α.Σ. Μεσσηνίας «Αριστόδημος», Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης, Π.Σ. Πύργου Τιτάν και ως έκτακτη συμμετοχή την τετράδα των συμμετεχόντων συλλόγων συμπληρώνει ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου “Ο Κερκίωνας”.

Το τουρνουά έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τους νέους αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών και αναμένεται να συμμετάσχουν 100 περίπου αθλητές ηλικίας από 6 έως και 29 ετών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά των συλλόγων περισσότερης εξοικείωσης σε αγωνιστικές και ανταγωνιστικές συνθήκες.

Σύστημα διεξαγωγής αγώνων και πρόγραμμα αγώνων

  • Δικαίωμα συμμετοχής: Έχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΛ.Ο.Π. μέσα στο 2016, και έχουν γεννηθεί από 1993 και πριν, έως και το 2012 κατηγορίες βάρους από 28 έως 130 κιλά. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα των συμμετοχών.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε κατηγορίες σύμφωνα με τα κιλά που θα είναι κατά την ζύγιση τους με απόκλιση 2 κιλών.

  • Σύστημα διεξαγωγής αγώνων: Οι αθλητές κάθε κατηγορίας θα αγωνισθούν σε γκρουπ των 3-4 ατόμων και θα κάνουν 2 αγώνες ο καθένας.
  • Παρουσία αθλητών στην ιατρική εξέταση και ζύγιση: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το δελτίο αθλητικής ιδιότητας, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, για τους ανήλικους θα χρειαστεί απαραίτητα υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα ότι του επιτρέπει να αγωνισθεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
  • Απονομές μεταλλίων: Όλοι οι αθλητές θα πάρουν μετάλλιο και ενθύμιο των αγώνων.
  • Πρόγραμμα αγώνων

Ώρα 12:00-13:00 ιατρική εξέταση και ζύγιση όλων των κατηγοριών

Ώρα 14:00 έναρξη αγώνων

Ώρα 17:00 απονομές

Ειδικές απονομές και γεύμα

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα τιμηθούν για την παρουσία τους ο Άργυρος Ολυμπιονίκης Αρτιόμ Κιουρεγκιάν και η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη (4η) των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Μετά το πέρας των αγώνων θα παρατεθεί δωρεάν δείπνο στους αθλητές, προπονητές και επίσημους καλεσμένους. Ο μπουφές είναι χορηγία του ξενοδοχείου GMP Bouka Resort Hotel Άγιος Κωνσταντίνος στη παραλία Μπούκας της Μεσσήνης, ενώ για τους γονείς, συνοδούς και επισκέπτες η τιμή θα είναι 10 ευρώ ανά άτομο.

«Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, το Δήμο Μεσσήνης, την Ομοσπονδία και όλους τους συλλόγους και τους αθλητές που θα συμμετάσχουν.»

Το Who is Who των Ολυμπιονικών

ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ

Η Σταυρούλα (Βούλα) Ζυγούρη είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ολυμπιονίκης της πάλης. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και κατοικεί στο Χαϊδάρι Αττικής. olympionikhs-palhs-2Έκανε τα πρώτα της βήματα στην πάλη του 1995 στον σύλλογο «Πρόοδος Αιγάλεω» μετά στον «Άτλα Καλλιθέας» και τώρα βρίσκεται στο “Φιλαθλητικό Γ.Σ.” του Χαϊδαρίου. Οι πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες της είναι: 4η στην Ολυμπιάδα 2004 (η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση της γυναικείας ελληνικής πάλης σε ολυμπιάδα), 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στις ΗΠΑ το 2003 στα 67 κιλά και ασημένιο μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας το 2001.

Έχει διατελέσει προπονήτρια κλασικού αθλητισμού στον σύλλογο «Πήγασος» Κορυδαλλού και «Άρης» Νίκαιας. Επίσης έχει εργασθεί σαν Ναυαγοσώστρια και είναι μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου προπονητών κλασσικού αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ). Είναι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (Ανθυποπλοίαρχος) , τεχνική Σύμβουλος της πάλης στο ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο) από τις 28 Φεβρουαρίου του 2014 και μέλος του Τομέα Γυναικείου Αθλητισμού της Διεθνής Ομοσπονδίας Πάλης.

ΑΡΤΙΟΜ ΚΙΟΥΡΕΓΚΙΑΝ

Γεννημένος από Ελληνίδα ο Αρτιόμ olympionikhs-palhs-1Κιουρεγκιάν παράλληλα με την απόφαση του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα τίμησε την πατρίδα μας με τον καλύτερο τρόπο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 στην πάλη, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, που ήταν και το αποκορύφωμα της καριέρας του.
Κέρδισε τέσσερις αντιπάλους, ενώ ήταν τραυματίας κάτι που πρόκειται για πραγματικό άθλο. Όλα αυτά στην κατηγορία των 55 κιλών.

Leave a Reply