ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όρθρος και Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

0

Εκκλησιασμός διδασκόντων και διδασκομένων πραγματοποιήθηκε, σήμερα 30 Ιανουαρίου 2017, εορτή της Συνάξεως των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους μίλησε ο Αθανάσιος Καραμπίνης, δάσκαλος του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που επεσήμανε – μεταξύ άλλων – πως 1.600 χρόνια μετά την περίοδο, κατά την οποία έδρασαν αυτοί οι τρεις βαθιά μορφωμένοι Επίσκοποι, με τη σπουδαία κοινωνική δράση, τα άστρα τους δεν έσβησαν και το φως τους δεν εξαφανίστηκε, αλλά οι διδαχές τους παραμένουν επίκαιρες.

Στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς και η οποία περιέλαβε αρτοκλασία, παρέστησαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, μετά δε το πέρας της αντάλλαξαν ευχές με μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το απόγευμα, ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη σε αριστεύσαντες μαθητές, τους οποίους έχει θεσπίσει ο Δήμος Καλαμάτας και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο (λεπτομέρειες αύριο).

Leave a Reply