ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και Ευρώπη από την Καλαμάτα με σημείο αναφοράς την Υπαπαντή

0

Πολλαπλούς αποδέκτες και κυρίως τους Τούρκους, είχε το ξεχωριστό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας, με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου Υπαπαντής. “Νομίζω, ότι η Χριστιανοσύνη είναι εκείνη που μας θυμίζει, και ιδίως μια τέτοια γιορτή, πώς εμείς, οι λαοί της Ευρώπης, πρέπει να πορευτούμε. Πως πρέπει, βεβαίως, να εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, αλλά πως πρέπει επίσης να είμαστε αλληλέγγυοι στους άλλους. Και εμείς οι Έλληνες το έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Σε πολύ δύσκολες στιγμές δείξαμε μεγάλη αλληλεγγύη προς καθέναν στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Το αποδεικνύουμε και σήμερα, στο μεγάλο προσφυγικό ζήτημα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι, όπου παρά τις τεράστιες θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός μέσα στην κρίση, επιτελούμε το καθήκον μας απέναντι στον άνθρωπο, όπως διδάσκει ο πολιτισμός μας και το Διεθνές Δίκαιο. Και ζητούμε και από τους άλλους εταίρους μας να αφήσουν φοβικά σύνδρομα, να συνταχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί και αυτή την μεγάλη δοκιμασία, που είναι δοκιμασία υπεράσπισης του ανθρώπου, πρέπει να τη φέρουμε σε πέρας μαζί, αλληλέγγυοι. Πρέπει να τονίσω ότι η αλληλεγγύη είναι κανόνας δικαίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι υποχρεώσεις που πρέπει να τις τηρούν και από νομική άποψη. Και όποιος δεν τηρεί αυτές τις υποχρεώσεις, πέρα του ότι παραβιάζει τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ταυτοχρόνως παραβιάζει και τις υποχρεώσεις του. Και υπάρχουν κυρώσεις γι’ αυτό, γιατί δεν μπορεί να μη σεβόμαστε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το θεσμικό κεκτημένο, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΞΙΑ ΤΗΣ
ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
“Η μεγάλη αυτή γιορτή, σημαίνει μέσα από τη Χριστιανοσύνη ότι ο Χριστιανισμός διδάσκει την ειρήνη και την αγάπη, που είναι μια άλλη θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως όμως είναι αξία του λαού μας και της πατρίδας μας. Είμαστε λαός ειρηνικός. Είμαστε λαός, ο οποίος ποτέ δεν έκανε πολέμους κατακτήσεων. Είμαστε ένας λαός, ο οποίος σεβάστηκε την ειρήνη, την επιδίωξε με κάθε τρόπο, αλλά είμαστε και ένας λαός, που μέσα από την ιστορία του, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια, το πράξαμε, το πράττουμε και θα το πράξουμε.


Λέμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, προς όλους τους γείτονες, τους εταίρους μας αλλά και πέραν των εταίρων μας, στους γείτονες δίπλα, πέρα από το Αιγαίο, ότι είμαστε εδώ, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να συμπορευτούμε, να μοιραστούμε μαζί τις δοκιμασίες, τα προβλήματα, προκειμένου να χτίσουμε μία ειρήνη, η οποία είναι προς όφελος όλων των κρατών και όλων των λαών. Αλλά είναι σαφές ότι οφείλουμε ως λαός, και όχι μόνον ως ελληνικός λαός αλλά και ως ευρωπαϊκός λαός, να υπερασπιστούμε εκείνα που το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα, εκτός των άλλων, είναι και θεματοφύλακας και υπερασπιστής των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό θα το πράξουμε.
Καλούμε, λοιπόν, όλους να σεβαστούν αυτήν την έννοια και την ιδέα της ειρήνης. Το Διεθνές Δίκαιο. Και τούτες τις ώρες, όπου οι λαοί πρέπει να ζήσουν και να δημιουργήσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση, καλούμε καθένα να αντιληφθεί αυτές τις έννοιες, τις οποίες ο πολιτισμός μας, η θρησκεία μας αναδεικνύουν συνεχώς”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του με τα πολλαπλά μηνύματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

82 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply