ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχωριστός ο απολογισμός Νίκα στο γεύμα για την Υπαπαντή και οι προσδοκίες για το μέλλον

0

Η πολιούχος της Καλαμάτας, τιμήθηκε με την καθιερωμένη λαμπρότητα και ξεχωριστή να είναι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του μεσσήνιου Προκόπη Παυλόπουλου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των πολλών προσκεκλημένων, στη διάρκεια του οποίου ξεχωριστές ήταν οι αναφορές του για την πορεία της πόλης και του Δήμου γενικότερα, κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό. “Η Καλαμάτα, μετεξελίσσεται γοργά σ’ ένα μεγάλο αστικό κέντρο της ελληνικής περιφέρειας, με τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο, τη συνεχή τουριστική και οικονομική ενδυνάμωση, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον επιχειρηματιών και ξένων διπλωματικών αποστολών”, ανέφερε ο κ. Νίκας και στάθηκε στις ημέρες που έρχονται.

 ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ…
ΛΑΜΠΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

“Το μέλλον, προδιαγράφεται αισιόδοξο, με προϋποθέσεις, όμως, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, τη συνεννόηση και την ενότητά μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων – πράγματι – προβλημάτων μας, που εμείς ασφαλώς δημιουργήσαμε. Με την πεποίθηση πως, για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών δυσκολιών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη κυβερνητική προσπάθεια, αλλά χρειάζεται στράτευση απ’ όλους μας, ο Δήμος μας έχει κινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται ή να είναι υπό δημοπράτηση πάνω από 25 έργα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα βελτιώσουν περαιτέρω την εικόνα και την ελκυστικότητα της Καλαμάτας, δίδοντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη.
Ακόμη, βασική προτεραιότητά μας παραμένει ο πολιτισμός, με τη στήριξη των πολιτιστικών δομών και των διεθνών εκδηλώσεων, όπως και η προνοιακή συνδρομή των ανθρώπων της ανάγκης και της ανέχειας, με τη λειτουργία 10 Δημοτικών Δομών, αποκλειστικά με δημοτικούς πόρους”, είπε ο κ. Νίκας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν προσφέρει στον Δήμο και  έδωσε τον κ. Παυλόπουλο, ένα γλυπτό που αναπαριστά το κάστρο της Καλαμάτας, το οποίο φιλοτέχνησε ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

65 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply