ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Καρβέλι του Ταϋγέτου έκοψαν πίτα οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. “Ευκλής”

0

Την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου οι περιηγητές του πεζοπορικού τμήματος του “Ευκλή” έκοψαν την πίτα τους στο Καρβέλι, στην πρόσφατα ανακαινισμένη Πολιτιστική αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων “Η Παναγία η Σιδηρόπορτα”.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων Ιωάννης Ίσσαρης, τους ενημέρωσε για το ορεινό χωριό Καρβέλι και για τις δράσεις του Συλλόγου, πριν αρχίσει η πεζοπορία τους έως του Λαδά.
Η πεζοπορία ξεκίνησε από το Καρβέλι, έως το χωριό Λαδά και επιστροφή, στο δρόμο τους θαύμασαν το 2τοξο Λαδοκαρβελιώτικο γεφύρι.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαδά κ. Μιχαήλ Αντωνόπουλος, όταν έφτασαν οι πεζοπόροι στο χωριό, τους ξενάγησε στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και στο προσωπικό του Μουσείο, τους ενημέρωσε για την “Κουτσαβίτικη φορεσιά” και τους κέρασε ρακόμελο (καφτούρα) για να ζεσταθούν.
Με την επιστροφή τους στο Καρβέλι ο π. Ιωάννης Παρθένιος ευλόγησε την πίτα των πεζοπόρων και ακολούθησε γεύμα, προσφορά του Ευκλή προς όλους τους καλεσμένους και σαν μια μεγάλη ζεστή οικογένεια, διασκέδασαν οι συμμετέχοντες μέχρι αργά το απόγευμα.
Φέτος το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας, το δώρο, πρόσφερε ο υπεύθυνος τμήματος ποδηλασίας του Συλλόγου και ιδιοκτήτης του Luna Lounge Παναγιώτης Βεργετόπουλος, και είναι ένα πλήρες γεύμα 2 ατόμων, συνοδευόμενο από κρασί και γλυκό.
Τυχερή της πίτας ήταν η Αντωνία Καπετανάκη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Η διοίκηση και οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω, που μας βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας και αυτοί είναι :
Ο πατέρας Ιωάννης Παρθένιος που ευλόγησε την πίτα μας.
Ο πρόεδρος Ιωάννης Ίσσαρης (Γιάννης Ίσσαρης) του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων.
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρβελαίων Χαρά Τζάννε και το μέλος Σταυρούλα Κλείδωνα -Τζάννε, που μας μαγείρεψαν τα καλούδια μας.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρβελίου Δημήτριος Μαραβάς, για την φιλοξενία του.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαδά, Μιχαήλ Αντωνόπουλος για την ξενάγησή του.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Ταϋγέτο” Κωνσταντίνος Μπαρσίνικας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμισίας Νικήτας Σάλμας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Τις κυρίες – μέλη του “Ευκλή” Δήμητρα Κουτρούλη, Πόπη Σταρόγιαννη και Γωγώ Μαρλαντή, που μας πρόσφεραν τις σπιτικές βασιλόπιτες.
Τέλος η α΄ αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων του “Ευκλή”, Ελένη Οικονομοπούλου και ο έφορος πεζοπορίας Ανάργυρος Βλάχος ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών, που για άλλη μία φορά συνόδεψαν τους πεζοπόρους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗΣ
Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά των προϊόντων του γεύματος, στην κοπή της πίτας μας και αυτοί είναι :
S.M. Αφοί Π. Μουργή Α.Ε. (κατάστημα Ακρίτα) και ιδιαιτέρως τον Μουργή Παναγιώτη.
Αρτοποιήματα-Ζαχαροπλαστική Φώτιου Αθανασίου (από το 1904 Αριστοδήμου 141 και Πινδάρου/Πάρκο Ο.Σ.Ε.)
και Εξοπλισμοί καταστημάτων-Είδη Συσκευασίας Ρούμπου Σταυρούλα-Παναγιώτης-Μαρία Ο.Ε. και ιδιαιτέρως την Σταυρούλα Ρούμπου.
Ευχαριστούμε επίσης τα καταστήματα Καλαμάτας, που μας έδωσαν δώρα, για την λαχειοφόρο μας αγορά.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-4 %ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-3 %ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-2 %ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-1

 

Leave a Reply