ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έπεσε… στο λιμάνι το νέο σκάφος έτοιμο για καταδιώξεις και ελέγχους σε λαθρεμπόριο και μετανάστες

0

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, καθώς τέθηκε σε λειτουργία ένα σύγχρονο και αξιόπλοο σκάφος καταδίωξης. Το σκάφος κλειστού τύπου και αυξημένων υπηρεσιακών δυνατοτήτων, κατέστη έτοιμο υπηρεσιακά χάρη στη συμβολή του Δήμου, όπως επεσήμανε ο λιμενάρχης Παναγιώτης Μποτίνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη συμβολή του στην επισκευή του. Στη λιτή εκδήλωση, συμμετείχε και διοικητής 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος Σταμάτης Καλογείτων, ο οποίος ανέφερε πως αυτό ήταν το τρίτο σκάφος το οποίο διατίθεται στη Νότια Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος. «Ήδη, έχει διατεθεί αντίστοιχο σκάφος στη Νεάπολη και την Πύλο, λόγω των αυξημένων αναγκών για την επιτήρηση, την αστυνόμευση, αλλά και την καταδίωξη. Είναι μια προστιθέμενη αξία, στις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και ευχαριστούμε τον δήμαρχο για τη δωρεά και επισκευή», ανέφερε ο κ. Καλογείτων.
Με τον κυβερνήτη, αρχικελευστή Γιώργο Γαληνό να στέκεται στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. «Είναι ένα σκάφος 23 ετών, σε σχήμα «V», ένα σκάφος καθαρά για καταδίωξη, το οποίο είχαμε ανάγκη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες στο μεσσηνιακό κόλπο, καθώς θα μπορούμε έτσι να κάνουμε εύκολα μια καταδίωξη, αφού η περιοχή μας «πονάει» στο θέμα του λαθρεμπορίου και φυσικά και των λαθρομεταναστών», δήλωσε ο κ. Γαληνός, με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου Σαράντο Καμβύση, να δηλώνει επίσης την ικανοποίησή του, αφού είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της διεκδίκησης τα τελευταία 6 χρονιά. «Σαν Σωματείο Λιμενικών, σαν Ένωση, προσπαθούμε τα τελευταία 6 χρόνια αναβαθμιστεί η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, με ένα σκάφος, μεγαλύτερων, επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Μόλις το προηγούμενο σκάφος που είχαμε, έπαθε μια βλάβη μεγάλη, αμέσως η ηγεσία έδωσε διαταγή και ήρθε αυτό το σκάφος, το οποίο με τη συμβολή του Δήμου, το επισκευάσαμε γρήγορα και το καταστήσαμε αξιόπλοο και επιχειρησιακά έτοιμο», ανέφερε ο κ. Καμβύσης, με τον δήμαρχο να δηλώνει στο πλευρό των ανθρώπων του Σώματος και την πρόθεσή του, να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα.

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΜΕΧΡΙ
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ
«Θεωρώ υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει τις δυνάμεις Ασφαλείας, γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με την ένταση που παρατηρείται ιδιαίτερα στο Αιγαίο –και αναφέρομαι και στο ζήτημα της παρανομίας, η οποία και λόγω της κρίσης είναι καθημερινή πλέον στη θάλασσα- το Λιμενικό μας, πρέπει να στηρίζεται από τις τοπικές δυνάμεις και οικονομικά. Προχωρήσαμε σε αυτήν τη συμβολή με μεγάλη μας χαρά και θα το κάνουμε και στο μέλλον, καθώς προγραμματίζουμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο να στεγαστεί σε καλύτερες συνθήκες», ανέφερε καταληκτικά ο δήμαρχος ο οποίος εξήγησε πως μέχρι το Πάσχα, θα βαφτούν τα κτίρια και θα γίνουν και εσωτερικά παρεμβάσεις.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply