ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανησυχούν στα Φιλιατρά για το κύμα διαρρήξεων

0

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον στα Φιλιατρά, η διάρρηξη σπιτιών τις ώρες που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν.
Οι εικόνες που αντικρίζουν όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους είναι τρομακτικές, την ίδια στιγμή που στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στόχος είναι και το λουκέτο στο Α.Τ. Φιλιατρών.
Ιδιοκτήτης οικίας στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών, βρήκε το σπίτι του σε άθλια κατάσταση, όταν επέστρεψε γύρω στις 1 τη νύχτα, ενώ όπως διαπίστωσε είχαν παραβιάσει το πίσω παράθυρο του σπιτιού. Η λίστα των διαρρήξεων και κλοπών συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες, με δύο κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου οι δράστες αφαίρεσαν κυρίως χρυσαφικά, από συρτάρια, ντουλάπες και κρυψώνες.
Σίγουρα η απώλεια κοσμημάτων, χρημάτων και αντικειμένων αξίας από ένα σπίτι είναι σημαντική, αλλά το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι η ψυχολογική κατάσταση των θυμάτων και η ανασφάλεια που τους κυριεύει. Το μόνο παρήγορο αυτήν την περίοδο είναι, ότι οι δράστες επιλέγουν να «χτυπήσουν» την ώρα που απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους…

Γ.Μπ.

Leave a Reply