ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Duality/Δυαδικότητα

0

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ομαδική έκθεση εικαστικών «Δυαδικότητα» θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2017. Είναι μια μεγάλη ομαδική έκθεση που περιλαμβάνει κυρίως καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία καθώς και τέσσερις καλλιτέχνες από την Πάτρα.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις ομαδικές εκθέσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, συνήθως στο Παλιό Σχολείο της Καρδαμύλης, βλέπουν τα ονόματα των συμμετεχόντων και αναρωτιούνται τι ακριβώς πρόκειται, χρειάζεται ίσως μια εξήγηση. Στη Μεσσηνία υπάρχει και δραστηριοποιείται έντονα μια πραγματικά διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα. Ο καθένας έχει τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι είναι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, ζουν όμως στον ίδιο τόπο, πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και της διαφορετικότητας, στην ικανότητα της τέχνης να μιλά γι’ αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και στην αξία της, μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, και μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί, να μοιράζονται τον ίδιο χώρο και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Είναι καλό αυτό για όλους: τους ίδιους τους καλλιτέχνες, το κοινό και τον τόπο, και ελπίζουμε να έχει συνέχεια για πολύ καιρό ακόμη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής: Τάσος Βαμβακάς, Stuart Cox, Emma Dolphin, Peter Eastland, Annette Hilbrecht, Απόστολος Θωμόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Ειρήνη Μπράττη, Dermot Naughton, Αγγελική Πολίτη, Αγγελική Πολυχρόνη, Δημήτρης Ραφτέλης, Κανέλα Στασινοπούλου, Idun Lisbet Storrud, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Μαριάμ Τσακιριάν, Σπυρίδων Φέγγος, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl και Ηλίας Χριστόπουλος.

Leave a Reply