ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλόπιτας του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος»

0

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΝΝΑΤΟΣ

ΠΛΗΘΟΣ κόσμου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Elite». Η ετήσια γιορτή του Συλλόγου έγινε σε κλίμα χαράς και υπερηφάνειας για όσα επετεύχθησαν τη χρονιά που πέρασε, αφού ως είθισται εκτός από την κοπή της πίτας γίνονται παράλληλα και οι απονομές τιμητικών αναμνηστικών πλακετών στους δωρητές του συλλόγου κ. Ευστάθιο Καρέλια και Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο, στο τέως μέλος του Συλλόγου Αναστασία (Τασία) Κανελλοπούλου, στους αθλητές αγωνιστικής ιστιοπλοΐας για την δραστηριότητα τους και τις διακρίσεις τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων καθώς και οι απονομές αναμνηστικών στα σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης για την δραστηριότητα τους και βεβαίως η παράδοση των διπλωμάτων στους 40 αποφοιτήσαντες από τη σχολή ιστιοπλοΐας Α/Θ του «Αίολου».
Σε επίπεδο διοργανώσεων η επιτυχής συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, το Δήμο Καλαμάτας, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Κυπέλλου 11χρονων που έφερε στην πόλη μας 600 ανθρώπους απ’ όλη τη χώρα δημιουργώντας έναν κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 110.000 ευρώ για την πόλη μας, αποτέλεσμα την εγγύηση και το κίνητρο για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία να αναθέσει ξανά στον καλαματιανό ναυταθλητικό σύλλογο τη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2017.
Μείζον ζήτημα για τον ναυταθλητικό κόσμο της πόλης μας αποτελεί η δημιουργία ενός Ναυταθλητικού Κέντρου. Κάτι που σιγά σιγά φαίνεται πως δύναται να πάρει σάρκα και οστά, προς αυτή άλλωστε τη κατεύθυνση και οι προσπάθειες όλων στον Σύλλογο του «Αιόλου» αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους και ανθρώπους που με την αγάπη τους για τη θάλασσα και δίχως κατάλληλο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις έχουν κατορθώσει να βάλουν την πόλη μας στον πανελλαδικό και διεθνή χάρτη της ιστιοπλοΐας! Ένα σπουδαίο έργο που μπορεί να επιτευχθεί, όπως είπε και ο πρόεδρος του ΝΑΣΚ «Αίολος» Χάρης Βγενής μέσα από την επικαιροποίηση του Master Plan του Λιμένα Καλαμάτας και την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα: “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη” καλώντας τους άρχοντες και φορείς της πόλης να τη στηρίξουν σκεπτόμενοι όχι μόνον τα πολλά ωφέλει που εγγυάται για την πόλη αλλά τα παιδιά μας.
Τυχερός της πίτας ήταν ο νεαρός αθλητής του Συλλόγου, Στέφανος Γεννάτος. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα αδιάβροχο μπουφάν Magic Marine προσφορά του ΝΑΣΚ «Αίολος» και ένα ζευγάρι γυαλιά προσφορά του καταστήματος οπτικών Μάρθα Σινάπη.
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό αργότερα…

Σίσσυ Τριάντου

Leave a Reply