ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΣ και η κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας

0

Πραγματοποιήθηκε στην αρχή του μήνα η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας.

            Με την υπερψήφιση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού αλλά και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση.

            Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού αλλά και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ κ. Κουράση Γεώργιου, του βουλευτή Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέα, του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, του αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας Π. Μαντά, του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημ. Βεργόπουλου, της Περιφερειακής Συμβούλου Αντ. Μπούζα, του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Θεοδ. Μπομπόνη, του προέδρου της ΕΤΑΠ Π. Κρανιώτη, του επικεφαλής του συνδυασμού Νέου Επιμελητηρίου Γ. Γκούμα, επιμελητηριακού συμβούλου Δημ. Αδαμόπουλου, του προέδρου των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Γ. Λουκά, των προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των  Σωματείων μελών της ΟΕΒΕΣ.

            Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθαν. Βασιλόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που παρήγαγε η Ομοσπονδία κατά την περασμένη χρονιά άλλα και στους στόχους που έχουν τεθεί για το νέο έτος. Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Το 2016 ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας και κατ’ επέκταση για τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα. Ζητήματα όπως το ασφαλιστικό – φορολογικό – κόκκινα δάνεια, ενεργοποίησαν μια σειρά κινητοποιήσεων από κοινωνικούς φορείς – επιστημονικούς φορείς και παραγωγικές τάξεις.pita-biotexnon-emporon-kalamatas

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Νομού Μεσσηνίας οργανώνοντας, συνδιοργανώνοντας ή συμμετέχοντας, κατέθεσε προτάσεις και ένωσε τη φωνή της με όλους τους κοινωνικούς φορείς, υποστηρίζοντας πάντα ότι θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων που είναι αποτέλεσμα μελετών που έχουν πραγματοποιήσει εξειδικευμένα ινστιτούτα σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά και την επιχειρηματικότητα».

Το Δ.Σ. στην προσπάθεια να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό της Ομοσπονδίας

  • διοργάνωσε ενημερωτικές ημερίδες με επίκαιρα ζητήματα,
  • ανέπτυξε δράσεις,
  • συμμετείχε σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις,
  • υλοποίησε, σε συνεργασία με τα σωματεία – μέλη, επιμορφωτικά αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια,
  • ανέπτυξε συνεργασίες με τις όμορες Ομοσπονδίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πιστεύοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι η εξωστρέφεια, οι συνέργιες και οι συνεργασίες. Στόχος δεν ήταν και δεν είναι η προβολή της Ομοσπονδίας ως φορέα αλλά του σημαντικού ρόλου που μπορεί να επιτελέσει  (σε συνεργασία βέβαια με τους θεσμοθετημένους φορείς της Μεσσηνίας) στην ενίσχυση και στην επίλυση προβλημάτων της επιχειρηματικότητας.

Για τη νέα χρονιά ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Το 2017 οφείλουμε ως ΔΣ της Ομοσπονδίας να εντείνουμε της προσπάθειές μας, να θέσουμε στόχους, να διεκδικήσουμε, να κάνουμε πιο σημαντικά βήματα. Οι στόχοι είναι καταγεγραμμένοι μέσα από το σχέδιο δράσης 2016-2018 που παρουσιάσαμε πριν από μερικούς μήνες. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο».

Leave a Reply