ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα επιστραφεί τελικά το επίδομα τοκετού στις 62 μητέρες απο την Καλαμάτα που γέννησαν πριν την κατάργηση του νόμου

0

Καρπούς, φαίνεται πως απέδωσε η πολυετής διεκδίκηση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, Ομάδων και Συλλόγων, αναφορικά με το επίδομα τοκετού το οποίο το ΙΚΑ ζήτησε πίσω από αρκετές γυναίκες που είχαν γεννήσει πριν τις 18 Νοεμβρίου του 2012, μετά την εφαρμογή του Νομού, με τον οποίο, αυτό καταργούταν. Στην Καλαμάτα, οι γυναίκες αυτές είναι 62 με ορισμένες, μαζί με τις εκπροσώπους του τοπικού Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, να πραγματοποιούν χθες το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας, στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Η διευθύντρια του ΙΚΑ Βαγιούλα Αγαδάκου, επεσήμανε στις δικαιούχους, αλλά και τις εκπροσώπους του Συλλόγου ότι οι 62 γυναίκες χρειάζεται να κάνουν μια αίτηση για να τους επιστραφεί το επίδομα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Αλεξίου κάλεσε όλες τις γυναίκες που το δικαιούνται να κάνουν άμεσα την αίτηση, ενώ σε συνέχεια και των αναφορών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, χαρακτήρισε «προκλητικό να ενημερώνουν με ραβασάκια και απειλές για κατάσχεση τους γονείς όταν είναι “τα πάρουν” και όταν είναι “τα δώσουν” να μην υπάρχει ενημέρωση! Είναι πρόκληση να λένε ότι δεν τις ξέρουν ποιες είναι! Όμως όταν τα έπαιρναν τις ήξεραν!».
Η Ομοσπονδία, ζητά η επιστροφή να μην συμψηφιστεί με χρέη στην εφορία ή στο Δημόσιο και να επιστραφεί στο ακέραιο το πόσο. «Καλούμε όλες τις νέες μητέρες, όλες τις νέες γυναίκες να οργανωθούν και να παλέψουμε το επίδομα τοκετού να δοθεί σε όλες τις γυναίκες που δεν το έχουν λάβει από το 2012 και να καθιερωθεί από τώρα και στο εξής, ώστε να το λαμβάνουν όλες οι γυναίκες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ανεξάρτητα με το πού θα γεννήσουν, αφού πλέον δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι», δήλωσε η κα Αλεξίου, ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει όταν επικαλείται ότι επανέφερε το επίδομα για όσες γεννούν μόνο στο σπίτι. Δεν είμαστε στο 1900 αλλά στο 2017, γι’ αυτό και απαιτούμε να επανέλθει η καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνονται δωρεάν εξετάσεις, όπως αυτές προγεννητικού έλεγχου και κύησης».

Leave a Reply